24/04/2024

​Ήρθαν στην Ελλάδα τα γυαλιά Google Glass!!!

1

Ήρθαν στην Ελλάδα τα Google Glass!

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Google DEVFEST που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα Google DEVFEST διοργανώνονται από τις κοινότητες προγραμματιστών της Google και για πρώτη φορά η εκδήλωση πραγματοποιείται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα γυαλιά που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη ανήκουν στο Μάρτιν Πέλαντ, έναν προγραμματιστή Android από την Τσεχία.

Ο Πέλαντ απέκτησε τα γυαλιά της Google λόγω διάκρισης σε σχετικό πρότζεκτ της εταιρίας στις ΗΠΑ και τα έφερε στη Θεσσαλονίκη για να τα παρουσιάσει στο κοινό του Developers Festival.

Στην Πράγα όπου ζει, τα φοράει συχνά καθώς περπατά στο δρόμο: «Που και που με σταματάνε και με ρωτάνε αν αυτά που φοράω είναι τα γυαλιά της Google και αν μπορούν να τα δοκιμάσουν», αναφέρει.

«Οι περισσότεροι με κοιτάνε και όταν με τη σειρά μου τους κοιτάω κι εγώ, γυρίζουν γρήγορα αλλού το βλέμμα», προσθέτει.

«Είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορείς να βιντεοσκοπείς, να σερφάρεις στο ίντερνετ, ακόμη και να τηλεφωνείς, χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, δίνοντας απλώς μια φωνητική εντολή», τονίζει ο Πέλαντ.

Τα Google Glass, μπορούν να βιντεοσκοπούν, να φωτογραφίσουν και να παράσχουν πληροφορίες, ενώ διαθέτουν σύστημα πλοήγησης καθώς και αρκετές ακόμη δυνατότητες που ενεργοποιούνται με φωνητική εντολή.

Τα γυαλιά διαθέτουν μπαταρία, χειριστήριο αφής και θύρα USB. Έχουν πλήκτρο διαδοχικής φωτογράφησης και κάμερα 5 Megapixels.

Αυτός που φοράει τα γυαλιά αισθάνεται να παρακολουθεί μια οθόνη αντίστοιχη με εκείνη μιας τηλεόρασης 25 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “​Ήρθαν στην Ελλάδα τα γυαλιά Google Glass!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *