02/05/2024

Όχι στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς απο το Καλαμάκι στα Ίσθμια λένε οι κάτοικοι

0

Η Λαϊκή Αγορά του Καλαμακίου μεταφέρεται και προκαλεί αντίδραση των κατοίκων

Τα τελευταία νέα φέρνουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής των κατοίκων στο Καλαμάκι. Η λαϊκή αγορά που για χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα απαραίτητα ψώνια του νοικοκυριού, τώρα μετακινείται στα Ίσθμια. Αυτό σε συνδυασμό με την κλειστή βυθιζομενη γέφυρα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ερημοποίηση του Καλαμακίου.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν καν να φανταστούν το Καλαμάκι χωρίς την παρουσία της λαϊκής. Η επιβάρυνση πέφτει στην πλάτη των κατοίκων, που βλέπουν να εξαφανίζεται μια σημαντική πηγή δραστηριότητας και κοινωνικής συνάντησης και προφανώς η ευκολία για φρέσκα υλικά και όχι μόνο, σε προσιτές τιμές διπλα στην πόρτα τους.

Απαιτούν λοιπόν τη διατήρηση της λαϊκής αγοράς ως έχει. Είναι μάλιστα  αποφασισμένοι να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν και δύο έμποροι αρνούνται να συμμορφωθούν, η πλειονότητα των κατοίκων είναι θετικά διακείμενη προς τη διατήρηση της λαϊκής αγοράς και έχουν σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δράσουν από κοινού για να αναστρέψουν αυτήν την κατάσταση και να διατηρήσουν το Καλαμάκι ως ένα ζωντανό και δυναμικό μέρος για τις μελλοντικές γενιές.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανάρτηση δημοσιευμένη από την κα Μαριάννα Πετροπούλου που ξέρουμε πόσο δυναμικά μάχεται για τα πιστεύω της:  

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα  Αγαπητοί συγχωριανοί η λαϊκή φεύγει από το Καλαμάκι και πηγαίνει στα Ίσθμια.Η γέφυρα δεν λειτουργεί και πάλι θα την πληρώσουμε την νύφη εμείς .Ερημωσανε το Καλαμάκι  από όλα.Απαιτουμε να μείνει η λαϊκή ως έχει αφενός μεν γιατί εμείς την υποστηρίζουμε και αφετέρου αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί  Οι ενέργειες θα είναι σύντομες  Δύο έμποροι αρνούνται να μείνουν όλοι οι άλλοι είναι θετικοί.Οι περισσότεροι ντόπιοι αρέσκονται να ενισχύουν την λαϊκή του Συνοικισμού.Ντρεπεται και η ντροπή»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *