20/04/2024

Όταν θέλετε γλυκό φάτε χουρμάδες

0

Ο χουρμάς είναι ένα φυσικά γλυκό φρούτο και τον συναντάμε σε πολλές μορφές και ποικιλίες. Παρότι οι χουρμάδες τρώγονται και φρέσκιοι, αυτό το φρούτο το βρίσκουμε συνήθως αποξηραμένο, όπως τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Είτε όμως τους φάτε φρέσκους είτε αποξηραμένους, τα οφέλη των χουρμάδων για την υγεία σας είναι πολλά και σημαντικά.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη χαλκού, φυτικών ινών και καλίου, οι χουρμάδες είναι η απάντηση. Επίσης, οι χουρμάδες είναι το τέλειο υποκατάστατο αν θέλετε ένα γλυκό μετά το φαγητό σας: είναι τόσο γλυκιά η γεύση τους που αρκούν ένας ή δύο για να σας καλύψουν.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 3 χουρμάδες την ημέρα;

  • Βελτιώνεται η πέψη σας

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε διαλυτές φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες “τραβάνε” νερό από τον πεπτικό σας σωλήνα, γι’ αυτό και είναι εξαιρετική επιλογή εάν ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα. Επίσης οι χουρμάδες θα σας βοηθήσουν αν παρουσιάσετε διάρροια, επειδή εξισορροπούν τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα. Τρεις χουρμάδες τη μέρα είναι επίσης η λύση εάν ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα καθώς εξισορροπούν τα καλά βακτήρια στο πεπτικό σας.

  • Ισορροπούν τα επίπεδα του σιδήρου 

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε σίδηρο και είναι μια πολύ καλή πηγή του εάν έχετε αναιμία ή αν δεν τρώτε συχνά κόκκινο κρέας.

  • Η καρδιά σας είναι πιο υγιής

Μελέτες έχουν δείξει πως οι χουρμάδες είναι μια τροφή που αγαπά η καρδιά σας. Τα υψηλά επίπεδα καλίου που περιέχουν βοηθούν τη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού σας συστήματος και καθώς οι χουρμάδες μειώνουν την “κακή” LDL χοληστερόλησυμβάλουν στη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακά νοσήματα.

  • Πηγή άμεσης ενέργειας

Οι χουρμάδες περιέχουν φυσικά σάκχαρα, όπως σουκρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη, που τους κάνει το ιδανικό σνακ μετά το φαγητό, όταν νιώθετε πως έχετε “αδειάσει” από ενέργεια. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα, έτσι η ενέργεια που σας προσφέρουν είναι σταθερή.

  • Δυναμώνουν τα οστά σας

Η κατανάλωση χουρμάδων σας προστατεύει από την οστεοπόρωση ή την οστεοπενία καθώς το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και το σελήνιο που περιέχουν παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *