20/04/2024

Όλα όσα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να έχετε ωραία επιδερμίδα

0

Μια skincare expert από το Λονδίνο αποκαλύπτει τα 7 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε τώρα Όταν η συζήτηση έρχεται στο δέρμα ένα είναι το μόνο σίγουρο: οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε την ιδανική ρουτίνα για την επιδερμίδα σας. Έτσι, θα σας αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά της Lisa Franklin, όπως ακριβώς τα μοιράστηκε. Η ίδια είναι βραβευμένη ειδικός στην περιποίηση του δέρματος και facialist με ιδιωτική κλινική στο Knightsbridge, μάλιστα έχει και τη δική της σειρά προϊόντων που είναι σχεδιασμένη για να επιτυγχάνει εξειδικευμένα αποτελέσματα στο σπίτι.

“Σταματήστε να θεωρείτε δεδομένο το καλό δέρμα”

Πολλές γυναίκες που έχουν ένα δέρμα που ανταποκρίνεται καλά, για χρόνια, θεωρούν ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτα για αυτό, καθώς είναι απλώς τυχερές. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή λύση αλλά η αλήθεια είναι πως απέχει από την πραγματικότητα αφού σε κάθε περίπτωση το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει τους δικούς του κανόνες. Γι’ αυτόν τον λόγο μια συγκροτημένη ρουτίνα περιποίησης, που θα έχει τα σωστά βήματα, είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση.

“Μην επιλέγετε προϊόντα με βάση το άρωμά τους”

Το να κάνετε μια επιλογή βάση της εξωτερικής συσκευασίας ή του αρώματος δε θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βάλτε στη ρουτίνα σας φόρμουλες ύστερα από επιστημονική καθοδήγηση, και επιλέξτε βάση των αναγκών σας. Η μυρωδιά μπορεί να παραμείνει κάτι που “λαμβάνετε” μέσω του αρώματός σας.

“Σταματήστε να αλλάζετε τα beauty products σας”

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αλλάζουν πολύ συχνά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τους. Παρόλα αυτά για να δράσουν και για να είναι αποτελεσματικά, χρειάζονται κάποιο εύκολο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν ανήκετε στις γυναίκες που τις αρέσει να δοκιμάζουν τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την κατάσταση και να τους δώσετε παραπάνω χρόνο. Εφαρμόστε κάποια κρέμα για τρεις με πέντε μήνες πριν περάσετε στην επόμενη.

“Σταματήστε να παραλείπετε το απολεπιστικό”

Όποιος και αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, σίγουρα θα έχετε μια συγκεκριμένη συχνότητα στην οποία είναι καλό να κάνετε απολέπιση. Για κάποιες αυτό μπορεί να είναι δυο φορές την εβδομάδα και για άλλες μια φορά το μήνα. Μάλιστα, αν μπορείτε να το κάνετε στο γραφείο ενός γιατρού τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα καθώς θα φροντίσει αποκλειστικά για τις δικές σας ανάγκες.

“Σταματήστε να χρησιμοποιείτε βαριά καθαριστικά”

Αποφύγετε τις κρεμώδεις υφές και τα balm καθαρισμού και επιλέξτε πιο ελαφριά προϊόντα όπως το micellar water ή ένα gel wash, ώστε να μην υπερδιεγείρετε τους πόρους σας και να μην “ενθαρρύνετε” την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

“Μην πέφτετε στην παγίδα στο μάρκετινγκ”

Πολλές φορές τα προϊόντα δεν κάνουν όλα όσα υπόσχονται και για αυτό το λόγο θα πρέπει να συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό υγείας πριν ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε. Οι διαφημιστικές εταιρίες ξέρουν καλά πως να κάνουν τη δουλειά τους και έτσι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με όλα όσα υπόσχονται. Επιλέγοντας καθαρά προϊόντα με βάση την λειτουργικότητα τους και όχι το πόσο fancy δείχνουν, θα μειώσετε τους κινδύνους ερεθισμών.

“Σταματήστε να αποφεύγετε τα οξέα”

Αλλάξτε το απλό καθοριστικό σας με κάποιο που έχει βάση ως τα AHA. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλα προϊόντα αρκεί να είστε κατάλληλα ενημερωμένοι. Το μανδελικό οξύ και το γλυκολικό οξύ για παράδειγμα θα σας χαρίσουν το δέρμα των ονείρων σας και για αυτό το λόγο μπορείτε να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας και να μη τα αφήνετε μόνο για τις συνεδρίες στο δερματολόγο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *