Ψήφισμα για την απώλεια της οφθαλμιάτρου – συγγραφέως Σεβαστής Χαβιάρα – Καραχάλιου

0

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, αμέσως μετά τη θλιβερή είδηση για την απώλεια της οφθαλμιάτρου – συγγραφέως Σεβαστής Χαβιάρα – Καραχάλιου, η οποία υπήρξε εκ των βασικών ιδρυτικών μελών της «Εταιρείας», καθώς και ιδρυτικό μέλος και επί δεκαετίες Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών».

Η Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου έχει τιμήσει με το πλούσιο έργο της τα Κορινθιακά και γενικότερα τα Ελληνικά γράμματα, ενώ κατά την άσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος βρέθηκε πάντα στο πλάι των συνανθρώπων μας με αναγνωρισμένη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά. 

Η εκλιπούσα ήταν η πρώτη Κορίνθια συγγραφέας, στην οποία με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. απονεμήθηκε το έτος 2015 το βραβείο «Περίανδρος ο Κορίνθιος» ως δημόσια αναγνώριση του συνολικού δοκιμιακού και λογοτεχνικού της έργου.

Το Δ.Σ., εκφράζοντας την ομόθυμη συμμετοχή όλων των μελών της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» στο πένθος για την απώλεια του διακεκριμένου μέλους μας, οφθαλμιάτρου, ερευνήτριας και συγγραφέως Σεβαστής Χαβιάρα-Καραχάλιου, αποφάσισε ομόφωνα:

α) Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

β) Να εκφωνηθεί επικήδειος από μέλος του Δ.Σ.

γ) Να συνταχθεί το παρόν ψήφισμα και να δοθεί στον τοπικό τύπο.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας 

  Γιάννης Δ. Μπάρτζης             Γιώργος Κωστούρος   

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *