Χρίστος Δήμας: Είστε επιζήμιοι για τη χώρα | Εισήγηση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2017

0

 

Ειδικός Εισηγητής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2017 στην Επιτροπή Οικονομικών ήταν ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ.Δήμας ανέλυσε στην ομιλία του τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για μη ρεαλιστικούς στόχους που όλοι θα εύχονταν να πιάσει η χώρα, παρ’ όλα αυτά μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη στην παρούσα συγκυρία λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας τόνισε ότι τη στιγμή που από 1/1/2017 έρχονται νέοι φόροι και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ήδη έχει μειωθεί σημαντικά, η Κυβέρνηση δε μπορεί να βασίζει τους υπολογισμούς της στην εκτίμηση ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα αυξηθεί. Παρουσίασε μάλιστα και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε σε κάθε σπίτι περίπου 6.300 ευρώ ετησίως, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

«Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από το εξής τρίπτυχο: Φόροι, φόροι και νέοι φόροι. Στο Μνημόνιο Τσίπρα, η αναλογία φόρων και μείωσης κρατικών δαπανών είναι περίπου στο 93% νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και 7% μειώσεις κρατικών δαπανών. Εμείς θεωρούμε οτι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις πολιτών και επιχειρήσεων αλλά για να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία παράλληλα να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες ισόποσα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κορινθίας και συμπλήρωσε: «Δεν έχετε ούτε σχέδιο αλλά ούτε και την ικανότητα να διαχειριστείτε την κατάσταση. Είστε εθνικά επιζήμιοι και όσο νωρίτερα φύγετε τόσο καλύτερα για την χώρα» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *