24/04/2024

Υπογραφή συμφωνητικού για την έκδοση άδειας του Υδατοδρομίου Λουτρακίου

0

Σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αγγίξαμε με τη φαντασία μας ένα όραμα. Το όραμα να γίνει Υδατοδρόμιο στο Λουτράκι που για κάποιους ήταν μια σκέψη εφικτή, ειδικά για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργο Ρουμελιώτη που το συνδυάζει με μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που έλαβε χώρα σήμερα, δηλαδή στην  Υπογραφή συμφωνητικού για την έκδοση άδειας του Υδατοδρομίου Λουτρακίου.

Την παρουσίαση άνοιξε ο χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γ. Γκιώνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γ. Ρουμελιώτη ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Τ. Γκόβας με τους συνεργάτες του ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό που υπάρχει, λύνοντας τις πρώτες απορίες που δημιουργήθηκαν.

Ενώ ορισμένοι δημοσιογράφοι προτίμησαν τα έδρανα για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου, από τις θέσεις του κοινού έδωσαν το παρών ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ξένιος Ζευς” Γ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος του LTO κ. Σπ. Καραβούλης που παίρνοντας το λόγο επικρότησε την προσπάθεια. Επίσης την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Δημοτικής πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Π. Πέτρου, ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Γ. Κακαβάς, μέλη του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου κ. Κ. Δήμου, η κα Ζεβου – Μαρινάκη και ο ακούραστος συνεργάτης του Προέδρου Γ. Σπινάρης, καθώς επίσης και ο κ. Δ. Μπέλλος η συνεισφορά του οποίου απαιτεί ξεχωριστή αναφορά.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βίντεο αναλύθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησης των υδροπλάνων λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Λουτρακίου καθώς και τη σκοπιμότητα ανάλογα με τις ανάγκες των πτήσεων (τσάρτερ, vip, μεταφορά, περιήγηση κτλ ). Στο τέλος της παρουσίασης απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που προέκυψαν, ανάμεσα σε αυτές και η ερώτηση του Loutrakitv.gr για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημιουργία του Υδατοδρομίου, ειδικά αν αναπτυχθεί στο βαθμό που παρουσιάστηκε και γίνονται πολλές πτήσεις με το Λουτράκι να εξυπηρετεί ως κομβικό σημείο. Η απάντηση του Προέδρου κ. Γκόβα ήταν καθησυχαστική με επιχείρημα την αδειοδότηση που έχει γίνει ήδη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που αποτελούν προστατευόμενα σημεία εντός περιοχής Natura 2000, πράγμα που αποδεικνύει ότι τα υδροπλάνα είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον.

Ακολουθεί το βίντεο σε επόμενο άρθρο μας

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *