19/04/2024

Τρέλα! Έγινε Πρόεδρος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον τίμιο Πρόεδρο στο σίριαλ “Υπηρέτης του λαού” στην Ουκρανία!

0

Απίστευτό κι όμως αληθινό! Ένας ηθοποιός που έπαιξε σε μία άκρως πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της Ουκρανίας τον ρόλο ενός τίμιου δασκάλου που στα καλά καθούμενα έγινε Πρόεδρος , χωρίς να χάσει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, εξελέγη στ’ αλήθεια Πρόεδρο της Ουκρανίας
Το σίριαλ λεγόταν “Υπηρέτης του λαού” και κατά κάποιον τρόπο αποδείχθηκε προφητικό για την πορεία του ηθοποιού που ενσάρκωνε τον ρόλο. Αυτή φυσικά είναι η μία ερμηνεία η άλλη είναι καταλαβαίνετε νομίζω, η προετοιμασία της κοινής γνώμης για αλλαγή προέδρου και για εκλογή του προέδρου που μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που θα κληθεί να παίξει.

Πρόεδρος της Ουκρανίας ο κωμικός που… τον υποδύθηκε

Οι πρώτες δηλώσεις του Ζελένσκι μετά την πανηγυρική του νίκη. Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κέντρα αποφάσεων.
Με το συντριπτικό ποσοστό του 73% και καταμετρημένο το 93% των ψήφων, ο Βολοντομίρ Ζελένσκι εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας, αφήνοντας πίσω την εποχή Ποροσένκο.

Η Ουκρανία μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, με τον 41χρονο κωμικό που υποδύθηκε τηλεοπτικά τον Πρόεδρο της χώρας και με μηδενική πολιτική εμπειρία να αναλαμβάνει χρέη Προέδρου, εκτοπίζοντας τον Ποροσένκο, που είχε κάνει «σημαία» την εθνική ταυτότητα και είχε κρατήσει σκληρή στάση στις επεκτατικές τάσεις της Ρωσίας.

«Υπάρχει μια ευκαιρία να βελτιωθεί η συνεργασία με τη χώρα μας», ήταν το πρώτο σχόλιο της Μόσχας, διά στόματος Μεντβέντεφ.

Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθούν επίσης, μαζί με τη Ρωσία, τον Ζελένσκι, για να δουν αν θα μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες και να δώσει τέλος στον πόλεμο κατά των φιλορώσων εξτρεμιστών.

Ο Τραμπ συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας και ο Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για «δημοκρατική σταθερότητα» των Ουκρανών ψηφοφόρων.

Ο Ζελένσκι έχει υποσχεθεί να κρατήσει τη χώρα σε δυτική πορεία, χωρίς να δώσει την έμφαση που έδινε προεκλογικά ο Ποροσένκο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Δεν είμαι ακόμα επισήμως Πρόεδρος της Ουκρανίας, όμως ως πολίτης της μπορώ να πω σε όλε τις χώρας τη μετα-σοβιετικής περιόδου να μας κοιτάξουν. Όλα είναι πιθανά!», είπε ο στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος Πρόεδρος ο Ζελένσκι.

Πρώτη δημοσίευση 2019

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *