27/04/2024

Το Joanna’s hair and nail salon προτείνει λύσεις για τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά!

0

Blonde woman tying a ponytail at the beach back view

Ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή όπου απολαμβάνουμε τον ήλιο, την θάλασσα και τις ανοιχτές εξορμήσεις. Ωστόσο, μετά από μήνες έκθεσης στον ήλιο, τα μαλλιά μας μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές. Οι ακτίνες UV, το αλάτι της θάλασσας και οι χημικές επεξεργασίες μπορούν να αφυδατώσουν, να εξασθενίσουν και να καταστρέψουν την υφή των μαλλιών μας. Ενώ, η καλοκαιρινή ευχαρίστιση είναι αναπόφευκτη, η φθινοπωρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για την επανόρθωση και την αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών μας.

1. Βαθιά ενυδάτωση

Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια που πρέπει να κάνουμε είναι η ενυδάτωση. Τα μαλλιά μας, όπως και η επιδερμίδα μας, πρέπει να ανακτήσουν την υγρασία που έχασαν κατά το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner πλούσια σε φυσικά συστατικά όπως αλόη βέρα και αργκάν λάδι. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε βαθιές ενυδατικές μάσκες για μαλλιά μια φορά την εβδομάδα για βαθιά ενυδάτωση.

2. Κοπή των κατεστραμμένων άκρων

Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση για την επανόρθωση των μαλλιών είναι να κόψετε τα κατεστραμμένα άκρα. Τα μαλλιά που έχουν εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν ξηρά και φθαρμένα, οπότε ένας κομμωτής θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καθαρίσετε αυτά τα τα επιβλαβή μέρη των μαλλιών σας.

3. Χρήση φυσικών προϊόντων

Επιλέξτε φυσικά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά σας που δεν περιέχουν χημικά συστατικά όπως σιλικόνες και θειάτια. Τα φυσικά συστατικά όπως:

  • Λάδι καρύδας (επιδιόρθωση – επανόρθωση)
  • Ελαιόλαδο (φυσική ενίσχυση)
  • Έλαιο άργκαν (καλύτερη διαχείριση τρίχας)
  • Έλαιο Jojoba (απαλότητα και λάμψη)
  • Έλαιο αβοκάντου (επιδιόρθωση τρίχας)
  • Αμυγδαλέλαιο (λάμψη και ενυδάτωση)

4. Προστασία από την θερμότητα

Καθώς έχει μπει πλέον η φθινοπωρινή περίοδος, πρέπει να προσέξουμε τη θερμότητα που εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση των εργαλείων στεγνώματος μαλλιών, πιστολακιών και ισιωτικών, καθώς αυτές οι συσκευές μπορούν να ξανα-καταστρέψουν τη δομή των μαλλιών.

5. Ισορροπημένη διατροφή και υγιεία

Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να επιδιώξετε μια ισορροπημένη διατροφή και υγιείς συνήθειες ζωής. Η διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και η επαρκής κατανάλωση νερού, συμβάλουν στην υγεία των μαλλιών. Επίσης, ο ύπνος και η μείωση του στρες έχουν θετική επίδραση στην υγεία των μαλλιών.

Εν κατακλείδι, το φθινόπωρο προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανακτήσουμε την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας μετά από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο του καλοκαιριού. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και δίνοντας προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών μας, μπορούμε να αποκαταστήσουμε την υγεία και την λάμψη τους, ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε την μαγεία της φθινοπωρινής εποχής.

Αναλυτικά τα προιόντα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και πάλι λαμπερά κα ενυδατωμένα μαλλιά στο blog  joannas.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *