27/04/2024

Το χρώμα του αυτοκινήτου σου δείχνει τον χαρακτήρα σου

0

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικοί, όπως ακριβώς το δακτυλικό αποτύπωμα ή η νιφάδες του χιονιού. Και είμαστε μοναδικοί, γιατί αποτελούμαστε από τόσα πολλά μικρά πράγματα, που αποκαλύπτουν πολλά για εμάς. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι οι επιλογές μας, όπως το αγαπημένο μας γλυκό, είναι τυχαίες και δεν έχουν καμία σημασία. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτές οι λεπτομέρειες όσο ασήμαντες και αν είναι αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για εμάς.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το χρώμα του αυτοκινήτου σας αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας; Στην ουσία είναι σαν μια ψυχολογική συντόμευση, που εκφράζει την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι άλλοι για εμάς. Αν και η επιλογή μας μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες, όπως η μάρκα του αυτοκινήτου, το μοντέλο ή η τρέχουσα μόδα, πάντα θα έχουμε μια παραπάνω προτίμηση σε ένα συγκεκριμένο χρώμα. Δείτε παρακάτω και ανακαλύψτε αν το χρώμα του αυτοκινήτου σας ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Προσωπικά έμεινα έκπληκτη με τα αποτελέσματα!

Κόκκινο Το κόκκινο αυτοκίνητο το επιλέγουν, συνήθως όσοι έχουν μεγάλη όρεξη για ζωή. Είναι εξωστρεφείς, αστείοι, άγριοι και παρορμητικοί. Αν το αυτοκίνητό σου είναι κόκκινο μάλλον είσαι φιλόδοξος και αποφασισμένος να ζήσεις την ζωή σου στο έπακρο. Είστε ανήσυχο πνεύμα και εξωστρεφής, γι’ αυτό και σοκάρεστε, όταν κάποιος επισημαίνει κάποιο από τα ελαττώματά σας. Έχετε αυτοπεποίθηση και είστε η ψυχή του πάρτι. Αυτός που διαλέγει αυτό το χρώμα για το αυτοκίνητό του είναι σαν να λέει στον κόσμο, ότι έχει κάτι πολύ εντυπωσιακό να τους δείξει.

Γκρι Αν έχετε γκρι αυτοκίνητο, ξέρετε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο γκρι και το ασημί. “Ο οδηγός του γκρι αυτοκινήτου δεν θέλει να ξεχωρίζει. Ανάμεσα στο ασημί και το γκρι, το τελευταίο είναι πιο μουντό. Το γκρι δεν είναι φανταχτερό και δείχνει περισσότερο παραδοσιακό, ώριμο και αξιοπρεπές”, αναφέρει η Marcie Cooperman, καθηγήτρια θεωρίας χρωμάτων στο πανεπιστήμιο Parsons στην Νέα Υόρκη. Επίσης, το γκρι είναι το χρώμα της προσοχής και του συμβιβασμού. Θα προτιμούσες μια ήρεμη και ομαλή ζωή, παρά με μεγάλα σκαμπανεβάσματα.

Ασημί Αν το χρώμα του αυτοκινήτου σου είναι το ασημί είσαι πρακτικός, καινοτόμος, έξυπνος επιχειρηματίας και καλόγουστος. Το ουδέτερο αυτό χρώμα δεν λερώνει εύκολα κάτι που σε βολεύει πολύ, γιατί είσαι πολυάσχολος. Συνήθως, αγαπάς πολύ την δουλειά που κάνεις και τείνεις να είσαι εργασιομανής. Σε αντίθεση με το γκρι, το ασημί δείχνει εκλεπτυσμένο, λόγω της μεταλλικής του λάμψης και της μοντέρνας τεχνολογίας. Βασικά, δείχνει λείο, όπως ακριβώς και ο ιδιοκτήτης του. “Το ασημί αυτοκίνητο υποδεικνύει μια γυναίκα ή έναν άντρα που πιθανόν ανήκουν σε μια υψηλότερη κοινωνική τάξη και δεν φοβούνται να το δείξουν”, αναφέρει η περιβαλλοντική ψυχολόγος Sally Augustin.

Μπλε Αν έχετε μπλε αυτοκίνητο είστε συμπονετικοί, αισιόδοξοι, σταθεροί, ειλικρινείς και γαλήνιοι. Σας αρέσει να σας θαυμάζουν για την σοφία σας και την ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας. Η Sally Augustin επισημαίνει ότι το μπλε το επιλέγουν συνήθως μητέρες, για να αναδείξουν μια όμορφη και σταθερή οικογένεια. Είστε εσωστρεφείς, ευαίσθητοι και προσπαθείτε πάντα να βρείτε κοινά σημεία με κάποιον, που μπορεί να συμπαθήσατε σε αρχικό στάδιο.

Πράσινο Αν έχεις πράσινο αυτοκίνητο έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και δεν σε ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων. Σύμφωνα με την Marcie Cooperman τα πράσινα αυτοκίνητα ήταν δημοφιλή κατά την δεκαετία του 90’ και τώρα είμαστε στην μέση μιας διαδικασίας αντιποίνων στα πράσινα αυτοκίνητα, γι’ αυτό και κυκλοφορούν λίγα τέτοια αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει να συμβαδίζεις με την μόδα της εποχής σου. Επίσης, επειδή το πράσινο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την φύση, είναι πιθανόν το αυτοκίνητό σου να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Είσαι ευγενικός και υπομονετικός, αλλά μερικές φορές οι άλλοι μπορεί να θέλουν να σε εκμεταλλευτούν.

Καφέ/ Μπεζ/ Σαμπανί Αν το αυτοκίνητό σου έχει ένα από τα παραπάνω χρώματα είσαι πολύ προσγειωμένος και ειλικρινής, αν και μερικές φορές αγγίζεις τα όρια της αγένειας. Προτιμάς ένα βολικό αυτοκίνητο που θα το έχεις για πολλά χρόνια, παρά ένα φανταχτερό. “Όποιος επιλέγει το καφέ για το αυτοκίνητό του, ουσιαστικά δεν θέλει κάτι καινούργιο. Θέλει απλά να ζήσει την ζωή του. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το στυλ και μπορεί να κρατήσει το αυτοκίνητό του μέχρι να χαλάσει τελείως”, αναφέρει η Marcie Cooperman.

Χρυσό/ Κίτρινο Το κίτρινο και το χρυσό είναι τα χρώματα της χαράς και της ευτυχίας. Αν έχεις τέτοιο αυτοκίνητο, τότε το μότο σου είναι, “Μην στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά”. Έχεις πολύ ζωηρή φαντασία και πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Επίσης, έχει καλό επιχειρηματικό μυαλό. Ενδεχομένως είσαι πολύ νέος ή έστω αισθάνεσαι πολύ νέος.

Πορτοκαλί Αν και το πορτοκαλί μοιάζει εκκεντρικό για χρώμα αυτοκινήτου, σημαίνει ότι ξέρεις να διαχειρίζεσαι σωστά τα χρήματά σου. Είναι σαν να λες στον κόσμο ότι ξέρεις που να επενδύσεις τα χρήματά σου. Επίσης, δείχνει ότι δεν φοβάσαι να πας κόντρα στο ρεύμα για κάτι που σου αρέσει. Στην Αμερική το πορτοκαλί είναι το λιγότερο δημοφιλές χρώμα, αλλά δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Μαύρο Αν έχεις ένα μαύρο αυτοκίνητο, σημαίνει ότι είσαι εκλεπτυσμένος και σου αρέσει η πολυτέλεια. Είσαι αξιοπρεπής και εντυπωσιακός, χωρίς να γίνεσαι επιδεικτικός. Θέλεις να υπάρχει μια αίσθηση μυστηρίου στην αύρα σου, αλλά μπορεί και να αναζητάς περισσότερο βάθος στην ζωή σου. Ωστόσο, είσαι διαχρονικός, σοβαρός και δεν χάνεις ποτέ τον έλεγχο. “Το μαύρο είναι αναμφίβολα το χρώμα της εξουσίας”, αναφέρει η Cooperman.

Άσπρο Το άσπρο είναι συνδεδεμένο με την ειλικρίνεια και την αγνότητα. Αν το αυτοκίνητο σου είναι λευκό έχεις εκλεπτυσμένο γούστο και αναζητάς την τελειότητα. Συνήθως, σου αρέσει τα πιο απλά πράγματα στην ζωή. “Το λευκό δίνει μια αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας. Δεν είναι τυχαίο που εταιρίες, όπως η Apple, επιλέγουν το λευκό χρώμα για τα προϊόντα τους”, λέει η Augustin. Και ένα χρώμα που δεν αναφέραμε Είσαι μοναδικός, όπως και το αυτοκίνητό σου. Δεν σε ενδιαφέρουν οι τρέχουσες μόδες, αλλά δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα και στο μοντέλο του αυτοκινήτου. Ίσως έχετε προσαρμόσει το αυτοκίνητό σας στις δικές σας ανάγκες ή το έχετε βάψει σε ένα χρώμα που δεν είναι πια στην μόδα. Ό,τι και αν έχει συμβεί ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αγαπάς το αυτοκίνητό σου, όπως θα αγαπούσε κάτι που έφτιαξες τελείως μόνος σου.

Πηγή: tilestwra.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *