28/04/2024

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου ξεκινά! Δείτε τη Συνέντευξη τύπου και ποιες εκδηλώσεις ξεχωρίσαμε

0

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου ή αλλιώς Loutraki Festival το θυμόμαστε πάντα με αγάπη όταν φεύγει και περιμένουμε να το ξαναζήσουμε κάθε καλοκαίρι. Κάθε χρονιά έχει κάτι να μας ψυθιρίσει μουσικά και να μας πάει σε αναμνήσεις μαγικές. Η πρώτη βέβαια αξέχαστη. Ανοδική η πορεία του Φεστιβάλ (και οι παύσεις έχουν την αξία τους φυσικά) από τότε που ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τάσος Σακελλαρίου εμπνεύστηκε αυτό το πλαίσιο έκφρασης που καθιερώθηκε και το Φεστιβάλ τώρα πια έγινε θεσμός. Σήμερα δεν είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού έχει όμως έναν ουσιαστικό ρόλο και παράλληλα μια αγάπη όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για τον πολιτισμό γι αυτό και έδωσε το παρόν στη Συνέντευξη Τύπου που ήταν αφιερωμένη στο Loutraki Festival. Η αλήθει όμως είναι πως όταν σκεφτόμαστε το Loutraki Festival αυτόματα το μυαλό μας πάει στον υπερδραστήριο καλλιτεχνικό διευθυντή Πελοπίδα Μαυρόπουλο και στον Αλέξη Κωστάλα που και φέτος θα σταθεί άξιος υποστηρικτής του Φεστιβάλ πράγμα που δείχνει πόσο το πιστεύει μιας και η παρουσία του εδώ δεν έχει αμοιβή σε οικονομικό πλαίσιο παρά μόνο σε αγάπη για το δημιούργημα που αγάπησε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή . Το ίδιο με όλους εμάς που το αγαπήσαμε από την πρώτη μέρα που γέμισε τα καλοκαίρια μας με εκδηλώσεις αξίας και για κάθε καλλιτεχνική αναζήτηση. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά δείτε το εδώ.

Ανάμεσα σε εκδηλώσεις που απλώνονται σε ολόκληρο τον Δήμο ξεχωρίζουμε τελείως υποκειμενικά και μεροληπτώντας απόλυτα την Τρίτη 4 Ιουλίου, με τίτλο «Με πανσέληνο στη γειτονιά των Αγγέλλων» όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου θα συναντήσει φίλους καλλιτέχνες από το Λουτράκι για να ενώσουν φωνές και μουσικές σε μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου μας ηθοποιού Παντελή Ζερβού και περιμένουμε πως και πως την εκδήλωση της Τετάρτης 3 Αυγούστου όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου μεταμορφώνεται και απογειώνεται! «The Legends»: κλασικοί ρυθμοί και τραγούδια που όλοι αγαπάμε και ξέρουμε να τραγουδάμε από τα μεγαλύτερα Pop και Rock συγκροτήματα διεθνώς!

Ας δούμε τώρα τι δήλωσαν οι διοργανωτές και φυσικά ο Δήμαρχος κ Γιώργος Γκιώνης που πίστεψε από την αρχή στη δυναμική και την απήχηση που θα έχει μια σύμπραξη καλλιτεχνών που έχουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Φέτος η έναρξη του Φεστιβάλ ταυτίζεται με τα εγκαίνια του Θεάτρου στο Πάρκο Δεξαμενής που φέρει το όνομα του αλησμόνητου εκ Περαχώρας ηθοποιού Παντελή Ζερβού. Δεν ξέρω για σας αλλά προσωπικά ανυπομονούμε να ξεκινήσει αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *