02/05/2024

Το πραγματικά Δημοτικό Συμβούλιο και η λύση για το ζεστό νερό της Περαχώρας [Video]

0
Απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν όντως Δημοτικό. Οι Δημότες τίμησαν με την παρουσία τους τη συνεδρίαση και τοποθετήθηκαν για τα θέματα που τους καίνε. Αρχικά θα σας πούμε τι έγινε σε σχέση με το γνωστό ζεστό νερό της Περαχώρας. Όσοι ζείτε στην περιοχή το γνωρίζετε, όσοι δεν ζείτε αλλά ενημερώνεστε σίγουρα θα έχετε ακούσει για το πρόβλημα του νερού που από την κρύα βρύση βγάζει ζεστό και αυτό συμβαίνει εδώ και 3 χρόνια τις ζεστές εποχές του χρόνου, αν πιστέψουμε τους δημότες – κατοίκους που το βιώνουν. Ειρωνικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους κατοίκους της Περαχώρας είναι και ο τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ Φίλιππας Θυμής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αναδείξει το θέμα και ζητούσε επίμονα λύση από τον νυν Πρόεδρο κ Δημήτρη Πρωτονοτάριο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι θυμόμαστε τον κ Δήμαρχο αρχικά να δηλώνει άγνοια για το ότι οι Περαχωρίτες πίνουν ζεστό νερό, ύστερα μαζί με τον κ Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ να αναζητούν λύσεις για να διορθωθεί η αφόρητη κατάσταση που από τη στιγμή που την εντόπισαν και την αναγνώρισαν έψαχναν τρόπους να την επιλύσουν.
Συγνώμη πάντως, παρά την προσδοκία των Δημοτών και του Δημοτικού Συμβούλου κ Ζάχου Αγκιστριώτη, δεν ακούσαμε να ζητάνε, ούτε τα μανίκια σήκωσαν (φορούσαν κοντομάνικα). Η ουσία όμως δεν είναι στο ποιος φταίει, ούτε και στο ποιος θα ζητήσει συγνώμη , τουλάχιστον στην παρούσα φάση (στην κάλπη ίσως και να ενδιαφέρει) η ουσία είναι ότι πρέπει να δοθεί λύση. Αυτό που καταλάβαμε από τα λεγόμενα του κ Δημάρχου είναι ότι οι μελέτες ήταν καλές απλά να στην υλοποίηση τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν, επίσης φταίει η γραφειοκρατία και το δημόσιο που αργεί να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των διοικούντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάντως ο κ Δήμαρχος δεν έχει άδικο όταν λέει ότι επιτέλους έφτιαξε το δίκτυο της Περαχώρας, ένα έργο που το απαιτούσε η περιοχή για δεκαετίες και αντί να τον χειροκροτήσουν για το αποτέλεσμα, γύρισε μπούμερανγκ. Είναι όντως άδικο και είναι αξιέπαινη η εγκράτειά του απόψε.
Επίσης καταλάβαμε από τις εύγλωττες τοποθετήσεις των δημοτών που ζουν με το πρόβλημα και ενημερώνονται για το θέμα που τούς καίει, ότι οι σωλήνες μπήκαν πάρα πολύ κοντά στην επιφάνεια στα 20 εκατοστά βάθος και γι’ αυτό ζεσταίνεται το νερό, είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μετράει το βάθος. Επίσης αν καταλάβαμε καλά η τεχνική επίσης μετράει γι αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σωστά η μελέτη. Μιλώντας για τεχνική σκέφτηκα συνειρμικά την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ και έχω την αίσθηση ακούγοντας την τοποθέτηση του κ Πρωτονοτάριου ότι η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ μοιάζει να λειτουργεί αυτόνομα και δεν υπάγεται απαραιτήτως στον κ Πρόεδρο οπότε μπορεί και να διαφωνεί εσωτερικά, δεν εννοούμε ανταρσία, απλά διάσταση απόψεων όπου όμως δεν υπερισχύει απαραιτήτως η άποψη της διοικούσας αρχής. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους δημότες κι επισκέπτες είναι ότι σήμερα ήταν μια σπουδαία ημέρα επειδή εξευρέθηκε μια πιθανή λύση που όμως θα πρέπει αρχικά να δοκιμαστεί για 7 ημέρες και να αποδειχθεί ότι όντως θα βοηθήσει. Αυτό που προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα (με λευκό του κ Ασημακόπουλου και απέχοντος του κ Ζεβού) είναι να σταλεί νερό από το δίκτυο της Περαχώρας στις γειτονικές περιοχές προκειμένου να μην μένει στάσιμο το νερό και έτσι να πέσει η θερμοκρασία στο δίκτυο, παράλληλα θα υδροδοτηθούν και οι γειτονικές περιοχές με νερό (ελπίζουμε) καλύτερης ποιότητας, αν και δεν κάνει να λέμε ότι το νερό με το οποίο υδροδοτείται τώρα η λίμνη Βουλιαγμένης δεν είναι πόσιμο, οπότε δεν το λέμε.

Έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών γι αυτό δείτε το πριν το κατεβάσουν 🙂

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *