05/05/2024

Το ΚΥ Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το ΚΥ Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου  – και ειδικά το Τμήμα Πολιτισμού- για την άμεση  ανταπόκρισή της στο αίτημά μας  προκειμένου να κοσμήσουμε τον χώρο του ΚΥ Λουτρακίου με μία σειρά εικαστικών πινάκων, σε συνεργασία με την εταιρεία ‟ PRAYEROFCOLORSKOIN.Σ.ΕΠ’’ , που δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού, των Τεχνών αλλά και της Εκπαίδευσης και ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Θεωρούμε ότι η τέχνη και ειδικά η συγκεκριμένη μορφή της που μας παρουσιάστηκε απ΄την εν λόγω εταιρεία, με έργα που  διακρίνονται για τον χρωματικό τους πλούτο, το παιχνίδι των σχημάτων της «ιερής γεωμετρίας» και την αύρα ηρεμίας και ιαματικής ενέργειας που τα πλημμυρίζουν , θα δράσουν θετικά τόσο στην ψυχολογία των ασθενών που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας με προβλήματα υγείας, όσο και στους υπαλλήλους μας που εργάζονται σε έναν “σκληρό” χώρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ψυχικής Υγείας έχει εδώ και καιρό επισημάνει την ευεργετική επίδραση της τέχνης στην υγεία του ανθρώπου. Οπως προκύπτει από 3.000 και πλέον μελέτες που πραγματοποιήθηκαν επί δύο δεκαετίες, ο πολιτισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της κακής υγείας αλλά και στη θεραπεία της ασθένειας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *