24/04/2024

Το κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό έχει και ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ! Αμέ αυτό θα πει ανεξιθρησκεία

0

Να το θυμούνται αυτό οι λαθρομετανάστες αύριο – μεθαύριο που θα πέσουμε στην ανάγκη τους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους του.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας χθες δήλωσε ότι το κέντρο είναι έτοιμο προς παραλαβή.

Θέλω να συγχαρώ τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς αλλά και τους στρατεύσιμους, οι οποίο μέσα σε 10 μέρες, υπό την καθοδήγηση των αρχηγών των επιτελείων καταφέρανε να δημιουργήσουν αυτόν τον χώρο, που καλύπτει όλες τις ανάγκες που προβλέπονται από την Ε.Ε. και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, αυτό είναι ένα δείγμα του πώς θέλουμε να είναι σε τελική φάση όλα τα relocation center και τα hotspot που έχουμε αναλάβει.Επανέλαβε ότι τα τέσσερα από τα πέντε hotspot είναι λειτουργικά και έτοιμα να δεχθούν πρόσφυγες.

Στο κέντρο στο Σχιστό μπορούν να φιλοξενηθούν από 1.218 έως 4.000 άτομα.

Επίσης, έχει προβλεφθει ειδικός χώρος για συνολικά 200 ασυνοδευτα παιδιά σε σκηνές, ενώ υπάρχουν εγκαταστασεις για σίτιση, λουτρά, ιατρική περίθαλψη, καθώς και σκηνή για προσευχή.Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Μετανάστευσης, υποστράτηγο Κωνσταντίνος Φλώρος, το 2015 πέρασαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ευρώπη από την Τουρκία, και ανάμεσά τους ήταν 10.000 ασυνόδευτα παιδιά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *