Τουριστικό άνοιγμα της Κορινθίας στη Βραζιλία

2

Τουριστικό άνοιγμα της Κορινθίας στη Βραζιλία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

DSC_0724.Στις αρχές του Γενάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αντιπροσωπεία του Ελληνοβραζιλιανικού Επιμελητηρίου, με σκοπό τη διερεύνηση της ανάπτυξης τουριστικών σχέσεων με τη Βραζιλία. Το Ελληνοβραζιλιανικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κ. Πάκτας και ο κ. Χ. Καλοκαιρινός ως μέλος του Δ.Σ.

Παρευρέθησαν ακόμη, οι εκπρόσωποι του Ταξιδιωτικού Γραφείου TravelPlan, κα. Α. Κουλούρη και κ. Α. Φανούδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO), κ. Σ. Καραβούλης, τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Δ. Γιαννούλης, κ. Ι. Κακούρος, κ. Ι. Κόντης, κ. Δ. Παππάς, κ. Π. Ρούσσης, και η κα. Α. Σιαγανά. Ο κ. Τσεκούρας από το ClubHotelCasinoLoutraki, ο κ. Λεωνίδης από το ξενοδοχείο Alkyon, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Κουκουλάκης και στελέχη του Γραφείου Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπήρξαν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές και κοινό στόχο όλων αποτέλεσε η προώθηση του τουριστικών, αλλά και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Κορίνθία και την Πελοπόννησο και τη Βραζιλία.

Ο Κ. Πάτκας, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση, παρουσίασε λεπτομερώς τα είδη τουρισμού που επιλέγει ο μέσος Βραζιλιάνος πολίτης και τόνισε το θαυμασμό του Λατινοαμερικάνου τουρίστα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος τουρίστας θέλει να ζήσει την εμπειρία της σύγχρονης πόλης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες Περιφέρειες για την υποστήριξη ολοκληρωμένων πακέτων διαμονής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραβούλης, επισήμανε τις συνεχόμενες πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας για την προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού και της Πελοποννήσου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ελληνοβραζιλιανικού Επιμελητηρίου για την παρουσία τους και επικεντρώθηκε στο ζήτημα της σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας και της Πελοποννήσου με το τι ουσιαστικά αποζητούν οι Βραζιλιάνοι κατά τις εξορμήσεις τους στο εξωτερικό, με σκοπό τη δημιουργία ελκυστικών μορφών τουρισμού για την αγορά της Βραζιλίας.

Ο κ. Δέδες, έθεσε ως άξονα προτεραιότητας την αξιολόγηση του ενδεχομένου της διασύνδεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχη Περιφέρεια κοινών χαρακτηριστικών της Βραζιλίας και πρότεινε στο Επιμελητήριο, αφού εξετάσει τα χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να αναλάβει να προωθήσει τις διασυνδέσεις με αντίστοιχη Περιφέρεια της Βραζιλίας. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε εκ νέου συνάντηση εργασίας, κατά την οποία όλοι οι φορείς θα προσέλθουν με ολοκληρωμένες προτάσεις για την υλοποίηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Χώρες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Τουριστικό άνοιγμα της Κορινθίας στη Βραζιλία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *