26/04/2024

Στην παρουσίαση του Loutraki plus οι παρευρισκόμενοι συνδημότες μας προσπάθησαν να πάρουν εξηγήσεις στο ερώτημα ” τι είναι το Loutraki plus; “.
Το σίγουρο είναι όπως φαίνεται από τον τίτλο του προγράμματος ότι επιχειρεί να προσθέσει κάτι επιπλέον στο Λουτράκι και από ότι εξήγησαν οι ομιλητές, με κύριο ομιλητή τον κ. Ιωάννη Νασιούλα, το πρόγραμμα έχει σκοπό να καταγράψει τις ανάγκες της περιοχής μας ώστε να διευκολύνει τη ζωή των ασθενέστερων ατόμων, να δώσει μια “νέα πνοή” σε ομάδες  ατόμων (συλλόγους, οργανισμούς), να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος προκειμένου οι επαγγελματίες να διευρύνουν τις συνεργασίες τους και να προσελκύσουν νέο αγοραστικό κοινό σε ένα επίπεδο πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μια κάποια σταθερότητα αν όχι ανάπτυξη στην τοπική οικονομία. Όλα τα παραπάνω έχουν έναν χαρακτήρα κοινωνικής ευαισθησίας και σχεδιάζεται να υλοποιηθούν με τη βοήθεια χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε σύμπραξη Δήμου, οργανισμών, επαγγελματιών και ειδικών.
Όσοι από τους παρευρισκομένους επιθυμούσαν να θέσουν ερωτήματα το έπραξαν: Ενδιαφέρουσα και περιεκτική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΣ κ. Παναγιώτη Πέτρου που συρρίκνωσε όλες τις απορίες που δημιουργήθηκαν από την αρχική γενική τοποθέτηση του κ. Ιωάννη Νασιούλα. Ακούσαμε και τον παπα Νίκο Βασιλόπουλο να ρωτάει αν θα υπάρξει κάποια βοήθεια άμεσα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ο Πρόεδρος των επισιτιστών κ. Γιώργος Οικονόμου ρώτησε πως μπορούν να βοηθήσουν οι επαγγελματίες και πως θα οφεληθούν όσοι βοηθούν, ακολούθησε και η ερώτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σωτήρη Πέρρα για το αν θα μπορούσε να υποστηριχθεί από προγράμματα η διάδοση της κομποστοποίησης ώστε αν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευθεί το περιβάλλον, η Αντιδήμαρχος κα Μ. Πρωτοπαππά ζήτησε να μάθει ποιος θα είναι ο ρόλος του Δήμου στη συνεργασία με τους φορείς και για την προσφορά σε είδος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ. Φίλιππας Θυμής ρώτησε αν το πρόγραμμα αφορά το φυσικό αγαθό που είναι το νερό του Λουτρακίου και πως θα μπορούσε να βοηθηθεί η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ , ενώ και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Βασιλης Κρεμμυδας προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι για τον Σχοίνο. Αφού μοίραζαν που μοίραζαν προοπτικές, δεν θα μπορούσε να μη ζητήσει κάτι και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Τάσος Φουντούκης.

Στην Ελλάδα είμαστε κι έτσι δεν αποφύγαμε τις εντάσεις που πυροδοτήθηκαν από ερώτημα του γνωστού συνδημότη μας κ. Παύλου Δέδογλου για να πάρει απαντήσεις από την Αντιδήμαρχο κα Μ. Πρωτοπαππά και τον Δήμαρχο που έλεγξαν τον εκνευρισμό και επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μια χαλαρή κατ’ ιδίαν συζήτηση όσων ήθελαν να πάρουν περισσότερο εξειδικευμένες απαντήσεις.

Το συναίσθημα που δημιουργήθηκε σε εμάς είναι ότι παρακολουθούσαμε τους μάγους με τα δώρα που ήρθαν λίγο νωρίτερα για να μοιράσουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Αναμένουμε τις εξελίξεις σε ένα γκρίζο μέλλον για τη χώρα μας, όπως το περιέγραψε και τεκμηρίωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Νασιούλας και ελπίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα δώσουν έστω ένα μικρό περιθώριο επιβίωσης σε όσους έχουν ακόμα την τόλμη να επιχειρούν.

Σε επόμενο άρθρο μας δείτε ολόκληρη την παρουσίαση όπως την κατέγραψε η κάμερα του Loutrakitv.gr.

 

 

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *