27/04/2024

Τι γυρεύει το ρομπότ Σοφία στην Ελλάδα ;

0

Η Σοφία, το προηγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, βρίσκεται στην Αθήνα, φωτογραφίζοντας την αιώνια Ακρόπολη. Συμμετέχει σε εκδήλωση τεχνολογίας, ανακοινώνοντας την επερχόμενη επίσκεψή της σε Ρόδο και Ναύπακτο. Μιλά 20 γλώσσες και προετοιμάζεται για το φεστιβάλ “The Greek Festival”. Στο Rodos Palace παρουσιάζει συνέδριο ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενώ στη Σκάλα Ναυπακτίας θα αναζητήσει λύσεις σε ηθικά ζητήματα με θρησκευτικούς εκπροσώπους. Πρόκειται για μια συνάντηση της τεχνητής νοημοσύνης με την πολιτιστική, επιχειρηματική και θρησκευτική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στις πρώτες ώρες της Δευτέρας, 5 Φεβρουαρίου 2024, η Σοφία, το γνωστό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, έκανε την εντυπωσιακή της εμφάνιση στην Αθήνα. Το προηγμένο αυτό ρομπότ δεν παρέλειψε να απαθανατίσει τη στιγμή με φόντο την εκθαμβωτική Ακρόπολη, δίνοντας μια νέα διάσταση στη συνάντηση της τεχνητής νοημοσύνης με την αρχαιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου, η Σοφία συμμετείχε  σε μια εκδήλωση που φιλοξένησε εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ανακοίνωσε επίσης πως τον ερχόμενο Μάρτιο θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Ναύπακτο.

Το εξαιρετικά προηγμένο επίπεδο της Σοφίας είναι εμφανές καθώς η γλωσσική της ικανότητα περιλαμβάνει άριστη επικοινωνία σε 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.
Η Σοφία θα συμμετάσχει στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ “The Greek Festival” στη Ρόδο. Το φεστιβάλ αυτό αναδεικνύει την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα του Δωδεκανήσου, με συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και επιχειρηματιών.

Τέλος, στις 8 Μαρτίου, στο Rodos Palace, η Σοφία θα κληθεί να παρουσιάσει την τελετή λήξης και το συνέδριο ελληνικής επιχειρηματικότητας. Από τις 10 Μαρτίου, θα συμμετάσχει στο Meet Sophia Conference στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, όπου θα συζητήσει ηθικά ζητήματα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη με θρησκευτικούς εκπροσώπους από διάφορα θρησκεύματα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *