20/04/2024

Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και με το Πολύ-Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων;

0

Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και με το Πολύ-Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω επίσχεσης των ειδικευόμενων Ιατρών και προκειμένου να εξασφαλιστεί, όπως ισχυρίζεται, η ασφαλής εφημερία του, στις 5/4/2012 είχε καλέσει τους εφημερεύοντες ιατρούς του Κ.Υ. Λουτρακίου να εφημερεύσουν στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Κ.

Στη συνέχεια στις 24/4/2012 δημιουργήθηκε πρόβλημα στο Πολύ-Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων ένεκα του ότι ο Ιατρός διετάχθη να πάει στο Γ.Ν.Κ. Τελικά μετά από παρέμβαση της διευθύντριας του Κ.Υ. Λουτρακίου κας Θεοδώρου Αγγελικής, καλύφθηκε το κενό του Πολύ-Ιατρείου Αγίων Θεοδώρων από την Ιατρό της Ισθμίας αφήνοντας όμως κενό στο Περιφερειακό Ιατρείο Ισθμίας.

Επίσης στις 27/4/2012 για να καλυφθεί το κενό του Πολύ-Ιατρείου Αγίων Θεοδώρων, το οποίο δημιουργήθηκε με τον ίδιο προαναφερόμενο τρόπο, μεταφέρθηκε ο Ιατρός της Περαχώρας και ακόμη λόγω αδυναμίας έκδοσης προγράμματος του Κ.Υ. Λουτρακίου, τη Δευτέρα 30/4/2012 δεν δόθηκε πρόγραμμα εφημεριών και ρεπό στο Πολύ-Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  έχει ήδη καταγγείλει την απόφαση αυτή της διοίκησης του Γ.Ν.Κ. στον Εισαγγελέα Κορίνθου . Οι γιατροί του Δήμου μας πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στις θέσεις τους  διότι  καθημερινά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά  επείγοντα περιστατικά υγείας. Σημειώνουμε ότι ο  Δήμο μας  έχει πάνω από 20.000 μόνιμους κάτοικους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μαζί με τους επισκέπτες οι κάτοικοι  υπερβαίνουν τις 80.000.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης προειδοποιεί εκ νέου:

Αν η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. συνεχίσει με αυτή την τακτική να αποφασίζει και να διατάσσει τις μετακινήσεις των Ιατρών μας στο Γ.Ν.Κ., για οποιοδήποτε σοβαρό και επείγον περιστατικό υγείας προκύψει στους κατοίκους ή επισκέπτες του Δήμου μας , η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα είναι η μόνη υπεύθυνη απέναντι στο νόμο για το συμβάν και τους καλεί πριν συμβεί κάτι δυσάρεστο να αναθεωρήσουν εξ’ ολοκλήρου την στάση τους.

Παρ’ όλα τα ανωτέρω προβλήματα, αξίζουν συγχαρητήρια για την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και στους εργαζόμενους στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (τμήμα Υγείας) που αν και δεν πληρώνονται όλες τις εφημερίες είναι πάντα άψογοι στα καθήκοντά τους.

Επισημαίνουμε ότι το παρόν επίσης εστάλη ως επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

 

Γραφείο Τύπου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *