“Τηλεφώνημα στον Μάκμπεθ” μια παράσταση που αξίζει να δείτε

0

Συγχαρητήρια για το αξιόλογο αποτέλεσμα και την διαπεραστική ερμηνεία του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μπίσδα στην αποψινή  παράσταση που συνεπήρε το κοινό παρά τη δυσκολία του διπλού ρόλου με εναλλαγές και συνεχή ροή λόγου σε μια ομολογουμένως απαιτητική ερμηνεία.

Ήταν μια ωραία παράσταση που έγινε στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, έναν χώρο κόσμημα για την πόλη μας, που ολοένα και επεκτείνει την εμβέλεια της δράσης του.

Η Θεατρική Συντροφία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου φιλοξενεί την θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χριστίνας Σακελλαράκη «ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΜΠΕΘ». Ημερομηνίες παραστάσεων: 10-12-15 Μαρτίου Ώρα έναρξης : 20:30 Τηλέφωνα κρατήσεων :6958594172 – 6944933152 Αίθουσα θεάτρου : Λεωφόρος Αθηνών 90, Λουτράκι (έναντι Θωδείου σταδίου) ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χριστίνα Σακελλαράκη ΔΙΑΣΚΕΥΗ Κ ΣΥΡΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Κων/νος Μπίσδας , Χριστίνα Σακελλαράκη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ : Κων/νος Μπίσδας ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ : Studio Vissos ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ : Γιάννης Πάνου ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Δημήτρης Κουτάντζης ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ : Μαργαρίτα Αλεξίου,Κατερίνα Mανθοπούλου ΠΑΙΖΟΥΝ Στο ρόλο του Συγγραφέα-Μακμπέθ : Κων/νος Μπίσδας Ακούγονται οι φωνές των: Μάγισσες: Χριστίνα Σακελλαράκη Σταυρούλα Χρόνη Παναγιώτα Βλαχοδημήτρη Κακοποιός Α :Δημήτρης Κουτάντζης Κακοποιός Β : Λουκάς Τσιρώνας Αστυνομικός : Δημήτρης Καφαντάρης Υπάλληλος Τηλεγραφείου: Κατερίνα Μανθοπούλου Προϊσταμένη κλινικής : Παναγιώτα Βλαχοδημήτρη ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η παράσταση είναι συνδυασμός δυο θεατρικών έργων. Ενός αστυνομικού θρίλερ της Λουσίλ Φλέτσερ με τίτλο ‘Με συγχωρείται λάθος αριθμός’ και του κλασικού δράματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ « Μακμπέθ». Με αυτή την σύμπραξη αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής, η διαχρονικότητα μεγάλων υπαρξιακών ερωτημάτων ζωής( τρόπου ζωής) και θανάτου τα οποία ανέμεναν και αναμένουν απάντηση από κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ξεχωριστά, στο παρελθόν ,στο παρόν και το μέλλον , κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την ανυπαρξία στην ύπαρξη και πάλι πίσω… Ο ήρωάς μας, ένας πετυχημένος συγγραφέας, ανάπηρος, μαθαίνει εντελώς τυχαία ότι κάποιος σχεδιάζει το θάνατό του. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ψυχολογική πίεση που του ασκείται, εξαιτίας του επερχόμενου θανάτου , «προβάλλει» τα συναισθήματά του στον ήρωα του βιβλίου του, τον Μακμπέθ, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση με τον συγγραφέα, καλείται και αυτός να διαχειριστεί την ιδέα ότι πολύ σύντομα ο θάνατος θα βρίσκεται «κάτω από τις επάλξεις του», ως απάντηση της μοίρας για τα πεπραγμένα και τις επιλογές του. Η παράσταση ανεβαίνει με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του Ουίλιαμ Σαίξπηρ .

Ενημέρωση: Μπορείτε να αναδημοσιεύετε τις εκδηλώσεις που αναρτούμε στο corinthia.events, προσθέτοντας ένα ενεργό link προς την ιστοσελίδα μας στο τέλος της αναδημοσίευσης: Θεατρική παράσταση: «Τηλεφώνημα στον Μάκμπεθ» (10-12 &15/3 Λουτράκι) | Corinthia.Events

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *