20/04/2024

«Τετ-α-τετ» Σαμαρά με την Τρόικα

0

«Τετ-α-τετ» Σαμαρά με την Τρόικα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
«Τετ-α-τετ» Σαμαρά με την Τρόικα

Παρουσία των επικεφαλής της Τρόικας ετοιμάζονται οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι προετοιμάζονται για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Σαμαράς θα έχει μία «μίνι» πρώτη επαφή με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις για το τελικό κείμενο, βάσει του οποίου θα διαμορφωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις.

Τα βασικά σημεία των προγραμματικών δηλώσεων οριστικοποιήθηκαν και απομένουν οι λεπτομέρειες, που θα συζητηθούν, σε νέα συνάντηση, των εκπροσώπων των τριών κυβερνητικών εταίρων, κ.κ. Χρ. Λαζαρίδη (ΝΔ), Κ. Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ) και Δ. Χατζησωκράτη (Δημοκρατική Αριστερά), οι οποίοι και θα συντάξουν το τελικό κείμενο.

Η συζήτηση των τριών στελεχών την Πέμπτη διήρκεσε δύο ώρες. Σε αυτήν τέθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά, οι απολύσεις και η εφεδρεία στο δημόσιο τομέα, αλλά και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

Οι κυβερνητικοί εταίροι, όπως είχε περιγράψει το «Βήμα» εδώ και μέρες, συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσουν άμεσα και με ταχύ ρυθμό οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών.

Η συμφωνία, που θα αποτελέσει τον «πιλότο» του κ. Σαμαρά στη συνάντηση με την Τρόικα, είναι να μην γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο -15.000 απολύσεις θέλει η Τρόικα έως το 2012- και να ακολουθηθεί η διαδικασία των μετατάξεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών εν όψει των επαφών με την Τρόικα

Πηγή: protothema.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *