Τα φρικτά δώρα που δεν πρέπει να χαρίσετε ΠΟΤΕ σε κανέναν!

0

http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2013/12/3453434435453543-600×380.jpg

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

diaforetiko.gr : 3453434435453543 600x380 Τα χειρότερα δώρα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρίσετε ΠΟΤΕ σε κανέναν!

Ένα δώρο υποτίθεται ότι θα φέρει ευτυχία στον παραλήπτη του. Διαφορετικά μην μπείτε καν στον κόπο.

Οι τυπικότητες τέτοιες μέρες καλό θα είναι να λείπουν. Αν είναι δηλαδή να κάνετε ένα δώρο, επειδή το επιβάλλει η περίσταση, μάλλον κινδυνεύετε να πέσετε θύμα των παρακάτω χειρότερων δώρων, που μπορεί ποτέ να κάνει άνθρωπος σε άνθρωπο. Άρα, ρίξτε μια ματιά για να αποφύγετε τυχόν «ατυχήματα» μέρες που είναι.

Το εγωκεντρικό…
Συμβουλή: όταν κάνετε ένα δώρο φροντίστε να ταιριάζει σε αυτόν που το κάνετε και όχι σε σας. Το να αγοράσετε για παράδειγμα, ένα ροζ μπλουζάκι σε κάποιον που φορά μαύρα, αντιλαμβάνεστε 1ον) ότι το «ευχαριστώ, α τι ωραίο που είναι και δεν είχα τέτοιο» είναι ένα τεράστιο ψέμα ευγενείας, 2ον) ότι ο παραλήπτης πολύ λογικά θα σκεφτεί ότι δε γνωρίζετε καθόλου τα γούστα του και 3ον) και σημαντικότερο, ότι τα χρήματά σας πήγαν εντελώς (μα εντελώς) χαμένα.
Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα δώρα τύπου «ξυραφάκια» από άντρα σε γυναίκα «για να μη μαζεύεις τις τρίχες μου, αγάπη μου».

Της ανταλλαγής (ουπς ξέχασα την κάρτα)
Ένα από τα χειρότερα δώρα είναι αυτό της ανταλλαγής. Και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Είναι εκείνο το συνήθως «απαίσιο» δώρο που σας έκαναν κάποτε και για να μη σας πιάνει χώρο (αλλά και για να γλιτώσετε χρήματα, ας είμαστε ειλικρινείς) το ξανατυλίξατε και το προσφέρατε σε κάποιον άλλον.
Και συνήθως έχετε ξεχάσει και την κάρτα «Μαρία, χρόνια σου πολλά» μέσα. Ε, λοιπόν σας διαβεβαιώνω ότι στη νυν παραλήπτρια…Γιωργία, για παράδειγμα δε θα αρέσει αυτό το δώρο.

Το ανακυκλώσιμο (περυσινό)
Καλή η ανακύκλωση αλλά και στα δώρα; Πάει πολύ. Για παράδειγμα, πείτε ότι ο σύντροφός σας δε φόρεσε ποτέ το πουκάμισο που του αγοράσατε με τόση αγάπη πριν από 3 χρόνια.
Το να το τυλίξετε σα να είναι καινούριο και να του το ξαναδώσετε είναι αν μη τι άλλο, ανόητο. 1ον) Γιατί μπορεί να το θυμάται και 2ον) γιατί, αφού δεν το φόρεσε την πρώτη φορά, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα το φορέσει τώρα;

Το …Abibas
Η κρίση έχει κάνει πολλούς να στραφούν σε προϊόντα …μαϊμού. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία για να πλασάρετε ένα ψευτοδώρο για αυθεντικό. Επίσης, η αντίδραση «μα τον αλήτη, με κορόιδεψε, δώστο μου να το επιστρέψω» δεν πείθει ποτέ κανέναν.

Άντε για την περίσταση, με λίγο από κακία
Ορίστε το δώρο σου…γιατί αυτό σου αξίζει. Τα δώρα με υπονοούμενα όχι μόνο χαρά δε δίνουν, αλλά σας κάνουν να φαίνεστε μικρόψυχοι.
Στην περίπτωση που δε θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε κάποιον που δεν πολυσυμπαθείτε απλά μην το κάνετε. Οι τακτικές τύπου «κακιά πεθερά, αλλά εγώ τη σκέφτηκα τη νύφη μου και της πήρα δώρο» ειλικρινά απλά διαιωνίζουν μία άσχημη κατάσταση και τέτοιου τύπου στερεότυπα.

Κάλτσες, τηγάνια και λοιπά
Η κάλτσα ΔΕΝ είναι δώρο. Εξάλλου, πόσο μπορείς να εντυπωσιαστείς από ένα ζευγάρι κάλτσες. Το σουπερ αντικολλητικό τηγάνι από έναν άντρα στη γυναίκα του, ακολουθούμενο συνήθως από τον γελοίο σχολιασμό «για να μου μαγειρεύεις και να μην παιδεύεσαι» ΔΕΝ είναι δώρο, αλλά σκηνή βγαλμένη από κακή βιντεοκασέτα της δεκαετίας του ‘80. Προσοχή: το ίδιο ισχύει και για το ισιωτικό μαλλιών, «για να φτιάχνεις όμορφα τα μαλλιά σου» (ότι δηλαδή μέχρι τώρα δεν ήταν όμορφα τα μαλλιά;).

To καθόλου αστείο δώρο
Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγετε τα δώρα που υποτίθεται ότι θα προκαλέσουν γέλιο. Σκεφτείτε μόνο, πόσες φορές νιώσατε αμήχανα, όταν χρειάστηκε να εξηγήσετε ξανά και ξανά το αστείο σας στον παραλήπτη. Στην περίπτωση μάλιστα που το χιούμορ δεν είναι το ατού σας, καλύτερα να αρκεστείτε στα βασικά.

Καλά ψώνια…

Πηγή: clickatlife.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *