09/05/2024

Τα «πράσινα επαγγέλματα» διέξοδος από την ανεργία

0

Τα «πράσινα επαγγέλματα» διέξοδος από την ανεργία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τα «πράσινα επαγγέλματα» διέξοδος από την ανεργία

To ενδιαφέρον τους προς τα λεγόμενα «πράσινα επαγγέλματα» στρέφουν οι νέοι, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απασχόλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα πάρα πολλά πανεπιστήμια και ΤΕΙ προσφέρουν τέτοιες σπουδές τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ η πρόσβαση σε πολλά τμήματα δεν είναι δύσκολη, καθώς για τα περισσότερα δεν απαιτούνται πολλά μόρια.

Οι περισσότεροι, μάλιστα, νέοι «ποντάρουν» και σε ένα καλό μεταπτυχιακό, το οποίο θα τους βοηθήσει να μπουν ευκολότερα στην αγορά εργασίας.

Το εργασιακό τοπίο έτσι κι αλλιώς αλλάζει πλέον με ταχύτατους ρυθμούς και όπως δείχνουν όλες οι μελέτες οι «πράσινες θέσεις εργασίας» θα έχουν την τιμητική τους.

Τα «πράσινα επαγγέλματα» είναι αυτά που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση και τη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, περιορίζουν την κατασπατάληση του νερού, ελαττώνουν την παραγωγή αποβλήτων και οδηγούν σε μια οικονομία με μειωμένο το αποτύπωμα του άνθρακα.

Τα «πράσινα επαγγέλματα» αποτελούν είτε μετεξέλιξη ήδη υπαρχόντων επαγγελμάτων, είτε είναι εντελώς νέες ειδικότητες και εξειδικεύσεις, οι οποίες γεννιούνται από την ανάγκη για μια βιώσιμη-αειφόρο ανάπτυξη.

Τράπεζα θεμάτων
Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στην Α’ Λυκείου για 80.000 μαθητές

Υπ. Παιδείας
Τροπολογία για αναγνώριση πτυχίων και μετεγγραφές

Πανελλαδικές 
Οι περιζήτητες ειδικότητες τροφίμων και διατροφής

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *