20/04/2024

Σύστημα «Park-n-Ride» στην Κορίνθου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

0

Σύστημα «Park-n-Ride» στην Κορίνθου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου ανέλαβε την πρωτοβουλία και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΚΤΕΛ Κορινθίας για την επίλυση του προβλήματος στάθμευσης των αυτοκινήτων καθώς και της ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια και τους ακριβούς χρόνους άφιξης των λεωφορείων. Αυτό θα καταστεί δυνατόν μέσα από το ολοκληρωμένο σύστημα «Park-n-Ride», το οποίο προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για το κέντρο της Κορίνθου όσο και για τις Δημοτικές ενότητες Άσσου-Λεχαίου, Σολυγείας, Σαρωνικού και Τενέας.
Για την υλοποίηση του έργου, θα εγκατασταθούν ειδικές συσκευές οι οποίες θα παρακολουθούν τη διαθεσιμότητα των παρόδιων θέσεων αλλά και των κλειστών χώρων στάθμευσης του δήμου. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων για τα ακριβή σημεία του Δήμου όπου θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης προκειμένου να κατευθύνονται άμεσα σε αυτά χωρίς να περιφέρονται άσκοπα. Ταυτόχρονα, η πλοήγηση των οδηγών προς τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης θα γίνεται και μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές («έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, PDA κλπ), η οποία θα προβάλλει σε ψηφιακό χάρτη τις διαθέσιμες θέσεις και θα καθοδηγεί τους οδηγούς προς αυτές.
Επίσης, σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο θα εγκατασταθούν ευφυείς στάσεις σε κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων, οι οποίες θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης το επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και επιπλέον, θα προβάλλουν ενημερωτικά μηνύματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η διάρκεια αναζήτησης χώρου στάθμευσης των οδηγών, θα περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο μέτρο του δυνατού η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι πολίτες θα έχουν αρτιότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια των λεωφορείων και θα ενθαρρυνθεί σημαντικά η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αντί των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Επιπλέον οι πεζοί θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πιο ευχάριστα την εξυπηρέτηση και την βόλτα τους στους πολλούς πεζόδρομους της Κορίνθου και οι ποδηλάτες την γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνησή τους.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *