25/04/2024

Σχολιασμός. Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29 11 2012

0

Σχολιασμός – VIDEO. Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 29 11 2012

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Καλά έλεγαν οι Σοφιστές ότι για το ίδιο πράγμα υπάρχουν πολλές γνώμες, ανάλογα με την οπτική γωνία.

Έτσι και στη χθεσινή Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεσηκώθηκε θέμα που κάτω από άλλες συνθήκες δε θα υπήρχε. Φυσικά όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να σεβαστούν την κατάσταση υγείας του Προέδρου του ΔΣ, όλοι ευχήθηκαν περαστικά και ευθύς αμέσως πέρασαν στην επίθεση. Συζητούσαν το θέμα της παραχώρησης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Θεοδώρων στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για τη διεξαγωγή των Αγώνων. Κυρίως όμως εστίαζαν στο αν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία προκειμένου να έρθει εγκαίρως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ Παύλου η παραχώρηση είχε ήδη συμφωνηθεί προφορικά από τον κ Δήμαρχο και μετά είπαν να ρωτήσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ο κ Γκιώνης είπε ότι και αυτό γίνεται τελευταία στιγμή και ότι δεν είναι αθλητικός τουρισμός αυτός αφού δεν το πιστεύει η πλειοψηφία και δεν το “πολεμάει”. Έτσι δε θα μείνει κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ Στάμου με τις καλύτερες προθέσεις, όπως πάντα, έκρινε ότι δεν έγινε καμία προβολή και ότι έπρεπε ως ανταποδοτικά οφέλη να διεκδικήσει ο Δήμος τουλάχιστον την τηλεοπτική προβολή για να κερδίσει έστω διαφημιστικά από τη διεξαγωγή των Αγώνων Τζούντο στον Δήμο.

Όση ώρα άκουγα τη συζήτηση για το Κλειστό Γυμναστήριο των Αγ. Θεοδώρων είχα την αίσθηση ότι μιλάνε για το θέμα του Κολυμβητηρίου του Λουτρακίου. Πάλι κατηγορίες για αυθαίρετες αποφάσεις, πάλι αμφιβολίες για τη νομιμότητα της λειτουργίας και την άδεια λειτουργίας, πάλι απορία για το ποιος ελέγχει όσους χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο όπως ακριβώς και το Κολυμβητήριο. Και βέβαια στο τέλος η κοινή παραδοχή να παραβλέψουν τις διαφωνίες και να συμφωνήσουν για το καλό του τόπου.

Πάντως θα είχε όντως πλάκα αν δεν υπήρχε απαρτία ή αν διαφωνούσαν οι Σύμβουλοι στο να παραχωρηθεί το Γυμναστήριο στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Και γιατί το λέμε; Πολύ απλά επειδή εδώ και μέρες έχουν σταλεί Δελτία Τύπου που προσκαλούν τον κόσμο, φαντάζεστε λοιπόν τι θα γινόταν αν τελικά δε θα έδιναν την άδεια για παραχώρηση.

Η αλήθεια είναι ότι όντως “διύλιζαν τον κώνωπα” όπως εκφράστηκε ο κ Δήμαρχος μιας και το θέμα της καθυστέρησης ήταν απολύτως δικαιολογημένο τόσο εξαιτίας της κατάληψης των εργαζομένων όσο και για λόγους υγείας, αλλά μιας και ήρθαν μια τόσο βροχερή ημέρα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μετά από αρκετές ημέρες, κάπως θα έπρεπε να γεμίσουν τον χρόνο της Συνεδρίασης.

Προς το τέλος του Συμβουλίου τα έδρανα της πλειοψηφίας άδειασαν περιέργως και αυτό έγινε αιτία να κάνει ο κ Πρόεδρος παρατήρηση στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους που σουλατσάρουν αντί να παραδειγματιστούν απ’ τους παλιούς (Π. Παύλου, Γ. Γκιώνη) που παρακολουθούν αναπόσπαστα.

Ο κ Βαρελάς του απάντησε ότι φεύγει αν δε θέλει να ακούσει και είναι δικαίωμά του. Είναι;

Κάτι άλλο που δεν κατάλαβα τελικά: έχει άδεια ή όχι το Κλειστό Γυμναστήριο των Αγ. Θεοδώρων;

Ο κ Παύλου είπε ότι ψηφίζει υπέρ της παραχώρησης υπό την προϋπόθεση να υπάρχει άδεια και η ψήφος του έγινε αποδεκτή, να συμπεράνουμε από αυτό ότι η άδεια υπάρχει;

Ο κ. Λόης σε έξαρση πατριωτισμού θεώρησε ότι οφείλουν ως Έλληνες να στηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό. Είπα κ. Λόης και θυμήθηκα τη φήμη που κυκλοφορεί ότι πάει για Δήμαρχος, αυτό τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και ιδιαίτερα παρατηρητικό, έτσι πρόσεξε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Γλυκοφρύδης καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και δεν έχασε την ευκαιρία να το αναφέρει, δε νομίζω να ήταν πρόταση για συστράτευση….

Δείτε το Video

[youtube=http://youtu.be/PTSHhDaDZbQ]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *