Το καλό του τόπου σας μάρανε κύριοι !
Δεν είναι το πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα (500 χιλ.) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά το Ποιος θα τα αξιοποιήσει. Και μετά σου λένε ότι η φτώχεια είναι αυτή που φέρνει γκρίνια. Πάντως έχει πολλή πλάκα πως για όσον καιρό το Δημ. Λιμ. Ταμείο ήταν ένα μακρινό και αδιάφορο ενδεχόμενο παρουσίαζαν στον Πρόεδρο που είχαν χρίσει αυτή τη θέση ως εξαιρετικά τιμητική, τον μαλαγάνιαζαν αυτόν και τον πατέρα του με διάφορες κολακείες του τύπου: “μην μας πας κόντρα τώρα που κάναμε τον γιο σου και Πρόεδρο” και άλλα τέτοια.
Τώρα που ο άνθρωπος χάρηκε που μπορεί επιτέλους να έχει μια θέση Προέδρου (όχι σε επιτροπή ελέγχου κινηματογράφων που δεν έχει καμία αξία), ούτε Αντιπροέδρου σε Δημοτική Κοινότητα όπου ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη εξουσία. Τώρα, λοιπόν, που μύρισε το χρήμα που θα του έδινε τη δυνατότητα να δείξει τι είναι ικανός να κάνει και γενικά καταλαβαίνετε ότι το χρήμα ποτέ δε βλάπτει, τώρα …καλή σας νύχτα….
Χλωμό το βλέπω να διαχειριστεί ο Άρης Μαρίνης την κατάσταση όπως θα ήθελε,
το μάτι του Βούδα θα είναι πάνω του και θα τον επιτηρεί στενά. Γραφεία θα πάει να αγοράσει, φοριαμούς, χαρτί κάθε είδους, οτιδήποτε θα επιτηρείται με πάσα αυστηρότητα. Βέβαια κάποιοι υμνούν από τώρα την εντιμότητα και το κύρος του Προέδρου, εμείς περιμένουμε πρώτα τα γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν, αν και κάτι μας λέει ότι δε θα χρειαστεί.
Όσο για τα 500 χιλιάρικα. Απορία: Αφού θα συγχωνευθούν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τι πειράζει να μείνουν τα λεφτά στον Δήμο αντί να κάνουν φτερά;
Η επικείμενη ενοποίηση αναλύεται παρακάτω:
Νομοθετικές παρεμβάσεις ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες παραχώρησης βασικών λειτουργιών των λιμένων σε ιδιώτες. Σύμφωνα με το σχέδιο, το σύνολο των αρμοδιοτήτων των λιμένων περνάει στην ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο θα χαράζει την εθνική λιμενική πολιτική και θα επικαιροποιείται ανά πενταετία σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.
Επίσης, συγκροτούνται τέσσερα Λιμενικά Δίκτυα. Το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, το Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδος, το Δίκτυο Δυτικής Ελλάδος και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Η μοναδική μετοχή που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στους Οργανισμούς Λιμένων, Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας, εισφέρεται στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου στον ΟΛΘ και της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας στο Οργανισμό Λιμένος Πατρών. Τα μετοχικά κεφάλαια των τριών Οργανισμών Λιμένων θα αυξηθούν αντίστοιχα κατά το ποσό της ονομαστικής αξίας των εισφερομένων μοναδικών μετοχών. Η αποτίμηση της αποτίμησης της αξίας των μετοχών που θα εισφερθούν θα γίνει από τριμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα ορισθεί τριμελή διοικητικά συμβούλια. Το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει την ευθύνη για την δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επενδυτών στα λιμάνια.
Επίσης, με άλλη διάταξη προβλέπεται ύστερα από πρόσκληση του ΥΝΑ, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, είτε να συγχωνευθούν μεταξύ τους είτε να ενταχθούν σε ένα από τα Λιμενικά Δίκτυα. Εξάλλου, προβλέπεται δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που θα αποτελείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο και θα παρακολουθεί την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής λιμένων. Επίσης, θα λειτουργεί και Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και προβλέπεται η διαδικασία αδειοδότησης λιμενικών έργων. Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται η ίδρυση Πλοηγικής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα έχει την ευθύνη παροχής πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια.
Όλα ταχε η μαριορή οι περισπούδαστες αναλύσεις για τα δημοτικά της έλειπε.
Καλός ο Μαρίνης για παρέα και για να μας έβαζε στα πράγματα, αλλά μετά είναι λίγος για πρόεδρος και χωρίς πυγμή.