18/04/2024

Σχολή για νεκροθάφτες! Έρχεται στον Βόλο

2

Σχολή για νεκροθάφτες! Έρχεται στον Βόλο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
σχολη για νεκροθαφτεςΗ ίδρυση και λειτουργίας της πρώτης στην Ελλάδα Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ), προωθείται από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, με έδρα το Βόλο. Με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των απαραίτητων για την συγκεκριμένη απασχόληση ικανοτήτων.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, από τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου και πρόεδρο υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Νικόλαο Αγγελέτο.

Ο κ. Αγγελέτος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας της πρώτης στη χώρα Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) με έδρα το Βόλο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι ανάλογο ισχύει ήδη στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα θα στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των απαραίτητων για την συγκεκριμένη απασχόλησης ικανοτήτων, θα παρέχει στο σπουδαστή κατόπιν ευδόκιμου φοιτήσεως του την αναγκαία για την λήψη σχετικής άδειας λειτουργίας γραφείων τελετών πιστοποίηση.

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αγγελέτος οι νυν Ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα εμπειρικά δεν θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση παρακολούθησης των μαθημάτων και λήψεως της αναγκαίας Πιστοποίησης.

Συγκεκριμένα η Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) θα καλύψει κρατικές Επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές ανάγκες και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αγγελέτο, θα πρέπει να λειτουργεί με βάσει ειδικά προγράμματα που θα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εξάσκηση, να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς Ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών σύμφωνα με τις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της τέχνης της κηδείας, της ψυχολογίας της θλίψης, σε θέματα υγιεινής κ.α.

Αναλυτικά τα τμήματα που θα περιλαμβάνονται στη Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) είναι τα εξής : Ιστορία Κηδείας, Κηδεία-Σκηνοθεσία και Πρακτικές, Το δίκαιο της ταφής, Βιολογία, Ανατομία, Γενική Ψυχολογία, Συμβουλευτική της θλίψης, Κοινωνιολογία Κηδείας και Λειτουργία και Διαχείριση Επιχειρήσεων.

Τέλος ο κ. Αγγελέτος σημείωσε ότι το Φθινόπωρο 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελμάτων Κηδείας.

Εφ. Ταχυδρόμος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Σχολή για νεκροθάφτες! Έρχεται στον Βόλο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *