ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ψηφοδέλτιο – βιογραφικά υποψηφίων

0

syriza1ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015


1. Θελερίτη Μαρία

2. Ψυχογιός Γιώργος

3. Τσόγκας Γιώργος

4. Λυμπεροπούλου (Κανακάρη) Δήμητρα

5. Σκλίας Γιάννης

6. Πρεντάκης Αντώνης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


theleriti
Θελερίτη Μαρία

Η Μαρία, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου, είναι η πρώτη βουλεύτρια της Αριστεράς στην Κορινθία. Γεννήθηκε στην Στιμάγκα της Κορινθίας και είναι πολιτικός επιστήμονας με ειδίκευση στην περιφερειακή ανάπτυξη και τοπική αυτοδιοίκηση.

Εργάστηκε για 22 χρόνια στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων(ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) και τώρα Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ), ως σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης. Από τη θέση της αυτή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος την Κορίνθια, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του τόπου και να συνεργαστεί με εκπροσώπους συλλογικών φορέων και οργανώσεων (αγροτικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, κ.λπ.).

Η Μαρία έχει επίσης εργαστεί ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας (1995–2005).

Είναι ενταγμένη στην Αριστερά από τα εφηβικά της χρόνια  και έχει επί μακρόν αναπτύξει κινηματική αριστερή δράση στον εργασιακό – συνδικαλιστικό τομέα και σε τοπικό επίπεδο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβούλων Ανάπτυξης που εργάζονται στις ΤΕΔΚ της χώρας.

Υπήρξε ένα  από τα ιδρυτικά  μέλη της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου και της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων.

Έχει εκλεγεί βουλεύτρια με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον Μάιο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ. Α.

Ως Βουλεύτρια ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

psixogiosΨυχογιός Γιώργος

Ο Γιώργος γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και κατάγεται από τη Λυκοποριά.  Είναι Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο (City University του Λονδίνου).

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2002 και μετέπειτα του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και 2015, και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές του 2006, 2010 και 2014 με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχει ενεργή συμμετοχή στις συλλογικότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών και τις Επιτροπές κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Επίσης ο Γιώργος υπήρξε για χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχοντας αγωνιστεί και με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2015 εξελέγη βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως Βουλευτής διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επίσης ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια με συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις, καθώς και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις Βρετανικές εκλογές το Μάιο του 2015.

tsogkasΤσόγκας Γιώργος

O Γιώργος γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει συνεχή αγωνιστική δράση στα κοινωνικά κινήματα. Διετέλεσε δύο φορές μέλος του Δ.Σ. τού Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ στην Κόρινθο, μέλος των Νομαρχιακών του επιτροπών από την ίδρυσή του, και τρείς φορές υποψήφιος Βουλευτής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και Αντιδήμαρχος των Νομικών Υπηρεσιών.

Ήταν υποψήφιος Νομάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της ΔΗΜΑΡ και ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου.

Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου.

 

ΛυμπεροπούλουΛυμπεροπούλου (Κανακάρη) Δήμητρα

Η Δήμητρα έχει καταγωγή από τον Άσσο και την Μοσιά Κορινθίας και είναι παντρεμένη με τον Νίκο Σαράντη.

Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία αλλά έχει και πτυχίο Γεωπονικής Σχολής. (Τ.Ε., ΑΤΕ Καλαμάτας). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μaster) με αντικείμενο την Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Είναι Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ» .

Η Δήμητρα είναι ενταγμένη στους Οικολόγους Πράσινους από το 2009 και έχει αναπτύξει ενεργή δράση τόσο ως υποψήφια, όσο και ως απλό μέλος των οικολόγων, σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Επίσης είναι μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και εκπρόσωπος του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Πάνω από όλα όμως είναι Ενεργός Πολίτης με πλούσια δράση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

skliasΣκλίας Γιάννης

Ο Γιάννης είναι ο νεότερος σε ηλικία υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (γεννήθηκε το 1987) και είναι Λουτρακιώτης. Είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική συμπεριφορά (Πανεπιστήμιο του Έσσεξ).

Ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος κατά της Αναθεώρησης του Άρθρου 16 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και του κινήματος κατά της αύξησης των διδάκτρων στο Έσσεξ.

Το 2011-2012 εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης στη βιομηχανία Pfiff & Kuss στο Νταχάου της Γερμανίας, όπου συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Από το 2013 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού Συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων. Έχει εκπονήσει έρευνες πολιτικών και κοινωνικών επιστημών σε συνεργασία με συναφείς φορείς (ΙΝ.ΕΜ.Υ της Ε.Σ.Ε.Ε κ.α.).

 

predakisΠρεντάκης Αντώνης

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1951 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και έκανε Μεταπτυχιακά (Masters) Πληροφορικής στο Παρίσι. Έχει 2 κόρες και 2 εγγονάκια. Απασχολήθηκε σε εταιρείες Πληροφορικής του ιδιωτικού τομέα και τα τελευταία 15 χρόνια σε διευθυντικές θέσεις. Από το 2012 είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ. Ζει μόνιμα στη Νεράντζα Κορινθίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια οργανώθηκε στην Αριστερά. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Το Φλεβάρη του 1974 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από την ασφάλεια της ξενοκίνητης δικτατορίας και παρέμεινε στις φυλακές 6 μήνες μέχρι τη Μεταπολίτευση, τον Ιούλιο του 1974.

Για 43 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και ανιδιοτέλεια την Αριστερά. Μέχρι το 1990 ήταν οργανωμένος στο ΚΚΕ και στη συνέχεια οργανώθηκε στο Συνασπισμό και στο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει με πάθος τις αρχές της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη στην πορεία για ένα δημοκρατικό Σοσιαλισμό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *