25/04/2024

Συνταγή με σπόρους Chia – Χάστε 9 κιλά σε 1 μήνα!

0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε βάρος!  Οι διατροφολόγοι προτείνουν διάφορες επιλογές μενού που βοηθούν να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος. Ένα ρόφημα από σπόρους chia, μέλι και λεμόνι είναι όμως πραγματικά θαυματουργό!
Χάρη σε αυτό, μπορείτε να χάσετε 9 κιλά μέσα σε ένα μήνα! Αυτό το προϊόν δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με δίαιτα χαμηλών θερμίδων και σωματική δραστηριότητα. Επιταχύνει σημαντικά την απώλεια των περιττών κιλών βελτιώνοντας τον μεταβολισμό. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε  λεπτομερώς τους σπόρους chia, τα θρεπτικά στοιχεία και το πως μας κάνουν να αδυνατίζουμε απίστευτα γρήγορα! 

σπόροι chia

Για πρώτη φορά άρχισαν να μιλούν για τους  σπόρους chia οι αθλητές και οι γυμναστές. Παρατήρησαν ότι αφού πίνουν κοκτέιλ με αυτό το προϊόν, το σώμα γεμίζει με ενέργεια και γίνεται πιο εύκολο για αυτούς να προπονούνται. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι παρατήρησαν ότι το chia βοηθά να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά χωρίς να αυξήσετε την ένταση της άσκησης. Το προϊόν έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Το Chia προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Οι σπόροι αυτού του μονοετούς βοτάνου χρησιμοποιήθηκαν για ιατρικούς σκοπούς από τις φυλές των Μάγια. Αυτό το προϊόν βελτιώνει την ευεξία και γεμίζει το σώμα με χρήσιμες ουσίες.

Ας δούμε πώς το chia βοηθά στην απώλεια βάρους.

Αίσθημα πληρότητας

Οι σπόροι Chia διογκώνονται στο στομάχι. Και ο όγκος τους αυξάνεται κατά 12 φορές. Ως αποτέλεσμα, το άτομο αισθάνεται χορτάτο. Αυτό το βοηθά να μην αισθάνεται πείνα ενώ βρίσκεται σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πέψης, οι σπόροι μετατρέπονται σε μια μάζα που μοιάζει με γέλη. Αυτό μειώνει την απορρόφηση των υδατανθράκων και αποτρέπει την αύξηση βάρους.

Απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών

Οι σπόροι Chia απομακρύνουν το υπερβολικό υγρό από το σώμα. Μαζί με το νερό, η επιβλαβής χοληστερόλη, οι τοξίνες και τα άλατα φεύγουν από το σώμα. Αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία συμβάλλει στη γρήγορη απώλεια βάρους.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Οι σπόροι Chia βοηθούν όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στη βελτίωση της εικόνας μας γενικότερα. Το προϊόν έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Είναι πλούσιο σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία και επιτρέπει σε ένα άτομο να χάσει βάρος χωρίς να αντιμετωπίζει ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων.
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αδύναμοι όταν ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων, Εάν συμπεριλάβετε σπόρους chia στο μενού σας, τότε θα νιώσετε πολύ πιο χαρούμενοι. Άλλωστε, αυτό το προϊόν είναι πλούσιο σε χλωρογενικό οξύ, το οποίο γεμίζει τα κύτταρα με ενέργεια.

Επιλογή των σωστών σπόρων

Για να σας ωφελήσουν πραγματικά , πρέπει να επιλέξετε τους σωστούς σπόρους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα πιστοποιητικά ποιότητας και περιβαλλοντικού ελέγχου. Προσοχή στην ημερομηνία παραγωγής, η διάρκεια ζωής των σπόρων είναι 1 έτος.

Μην αγοράζετε κινέζικα προϊόντα. Συχνά καλλιεργούνται σε κακές περιβαλλοντικές συνθήκες και μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς ουσίες.

Προετοιμασία Chia cocktail

Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα ρόφημα που βοηθά να χάσετε 9 κιλά σε μόλις 1 μήνα!

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

σπόροι chia και μέλι – μια κουταλιά της σούπας το καθένα.

λεμόνι – 1 τεμάχιο

νερό – μισό ποτήρι.

Παρασκευή:

Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό για μια ώρα. Στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό. Ρίξτε τους σπόρους σε ένα ποτήρι και γεμίστε με νερό. Προσθέστε μέλι και χυμό λεμονιού. Χτυπήστε  όλα τα προϊόντα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το ρόφημα πρέπει να καταναλώνεται το πρωί πριν από τα γεύματα. Να θυμάστε ότι αυτή η θεραπεία λειτουργεί μόνο εάν ακολουθείτε δίαιτα και κάνετε αρκετή άσκηση. Μπορείτε να εντάξετε το Chia στη διατροφή σας όχι μόνο σαν ρόφημα , αλλά και να προσθέσετε chia σε μια ποικιλία από διαφορετικά πιάτα. Αυτό θα σας επιτρέψει να μειώσετε τις μερίδες του φαγητού. Να θυμάστε όμως ότι αυτοί οι σπόροι δεν πρέπει να τρώγονται πριν τον ύπνο. Θα σας είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθείτε γιατί θα νιώθετε το στομάχι σας πολύ γεμάτο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *