16/04/2024

Συναυλία Κουαρτέτου Εγχόρδων φιλοξενεί το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 20.30

0

«Μουσική & Λόγος» – Εαρινός Κύκλος Εκδηλώσεων 2016.

Συναυλία Κουαρτέτου Εγχόρδων

Μια ακόμη εξαιρετική συναυλία μουσικής δωματίου από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Άρμοσις» φιλοξενεί το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 20.30.

Το κουαρτέτο αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Καμεράτας Ορχήστρας Αθηνών και αποτελείται από τους μουσικούς: Γιώργο Παπαδημητρίου (βιολί), Ηλία Λιβιεράτο (βιολί), Σδούκο Ηλία (βιόλα), Πρεβεζιάνο Νικόλαο Σπυρίδων (βιολοντσέλο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη μετά την προμήθεια του ειδικού δελτίου εισόδου από το βιβλιοπωλείο Κουκίδα στην Κόρινθο (Αποστόλου Παύλου 64).

Το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2016 στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσης σεμινάριο βιολιού από τον Γιώργο Παπαδημητρίου.

Ο Γεώργιος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μετά την ολοκλήρωση των ωδειακών του σπουδών στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του στην Γερμανία στο Παν/μιο του Würzburg της Βαυαρίας με καθηγητή τον Conrand von der Goltz, αποσπώντας την ανώτατη ακαδημαϊκή επίδοση (Diplom 1,0 ausgezeichnet). Συνέχισε με τον καθηγητή Grigori Zhislin (Master solo violin class). Ακολούθησε επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματείου στο Παν/μιο Franz Liszt της Βαϊμάρης με καθηγητές τους Abegg Trio.
Οι εμφανίσεις του σε σύνολα μουσικής δωματείου με πολυβραβευμένους μουσικούς,τα προσωπικά ρεσιτάλ και οι συμμετοχές του ως σολίστ με ορχήστρες στην Ευρώπη και στην Ασία έχουν πλαισιωθεί με εξαιρετικές κριτικές απο ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες.
Το 2010 του προσφέρθηκε η Θεση του Λέκτωρα στο παν/μιο του Würzburg.
Απο το 2012 είναι μελος της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής και απο το 2013 είναι υποψήφιος Διδάκτορ με θέμα την οπερατική αισθητική στην ιστορία της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Νίκος Κολόκας, nkid.design@gmail.com 6977407451

Σχετικά με την εκδήλωση και το σεμινάριο:

Πελοπίδας Μαυρόπουλος, pelmavropoulos@yahoo.gr 6948574703

Facebook: Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Αράτου 74, Κόρινθος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *