Συνάντηση του Υπ. Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον Χρίστο Δήμα και τους 6 Δημάρχους του νομού Κορινθίας

0

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποίησαν χθες  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και οι 6 Δήμαρχοι του Νομού Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, Γιώργος Γκιώνης, Αννίβας Παπακυριάκος, Σπύρος Σταματόπουλος, Βλάσης Τσιώτος και Κώστας Φρούσιος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν τις υποδομές και τις μεταφορές του νομού Κορινθίας, μεταξύ άλλων:

1.  Η άμεση ολοκλήρωση των συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων επί του αυτοκινητοδρόμου της εθνικής οδού. Ο Υπουργός κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Δήμα και τους 6 Δημάρχους, πως έχουν προγραμματιστεί και υπάρχει η χρηματοδότηση ώστε εντός του 2020 να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη καθώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την Κορινθία έχουν προκληθεί πολύ σοβαρές ζημιές. Για την ακρίβεια, τις ζημιές από τον «Ζορμπά» είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή.

2.  Το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, όχι μόνο στον Νομό Κορινθίας, αλλά στο σύνολο της βόρειας ακτογραμμής της Πελοποννήσου (Νομοί Κορινθίας, Αχαίας και Αττικής), όπου συμφωνήθηκε πως χρειάζεται κοινή προσέγγιση και μια νέα επικαιροποιημένη μελέτη.

3.  Τον δρόμο Κιάτο-Νεμέα, για τον οποίο όλοι συμφώνησαν πως είναι ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο, όπου σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει μία μελέτη σκοπιμότητας, κάτι το οποίο αποδέχτηκε η ηγεσία του Υπουργείου να ξεκινήσει.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *