23/04/2024

Συμβουλές για υγεία που δεν ισχύουν

0

Συμβουλές για υγεία που δεν ισχύουν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η υγεία μας έχει κατά καιρούς γίνει θύμα πολλών αστικών μύθων. Και φυσικά τα Χριστούγεννα με τις γευστικές «Ερινύες» να καραδοκούν, ενδείκνυνται για τη διαιώνισή τους.

Μήπως όμως το έχουμε παρακάνει με αυτούς τους μύθους;

«Πλύνετε αμέσως τα δόντια σας, αφού πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί» λέει ο μύθος αλλά μάλλον πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα. Η οξύτητα του κρασιού (κόκκινο ή λευκό) μπορεί να διαλύσει το σμάλτο των δοντιών αλλά το βούρτσισμα αμέσως αφού πιείτε κρασί, όχι μόνο δε βοηθά αλλά μπορεί να συμβάλει στη διάβρωσή τους. Αντ ‘αυτού,  μπορείτε να εξουδετερώσετε το οξύ ξεπλένοντας απλά το στόμα σας με νερό.

Δεν τρώτε τίποτα πριν από ένα πάρτι; Το να παραλείψετε τα γεύματά σας επειδή στο πάρτι που σας έχουν καλέσει θα υπάρχει φαγητό, δεν είναι καλή ιδέα. Αν και είναι λογικό να φτάσετε στο πάρτι λίγο πεινασμένοι, το να καταναλώσετε αλκοόλ και ορεκτικά με άδειο στομάχι, μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σας. Μπορείτε να μετριάσετε αυτόν τον εφιάλτη τρώγοντας ένα μικρό σνακ, όπως μία χούφτα αμύγδαλα πριν διασκεδάσετε.

Κανονίζετε ήδη «καθαρτική» δίαιτα για την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα; Ό,τι και να σας υπόσχονται οι αποτοξινωτικές δίαιτες, μην πέφτετε στην παγίδα να χάσετε τα κιλά άμεσα και γρήγορα. Το πρόβλημα είναι, ότι οι σοβαροί περιορισμοί θερμίδων, με νερό και χυμούς μόνο και μόνο για να απαλλαγείτε από τις χριστουγεννιάτικες απολαύσεις, θα αποστειρώσουν τον οργανισμό σας από θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που τόσο έχει ανάγκη, αναγκάζοντάς τον να κάψει μεγάλες ποσότητες λίπους, χωρίς να έχει τα κατάλληλα αποθέματα αναπλήρωσης ενέργειας.
Με αυτόν τον τρόπο το σώμα καίει μυϊκό ιστό καταστρέφοντας στην ουσία τη σωστή διαδικασία υγιεινής απώλειας βάρους.

Αν έχετε ακούσει τον μύθο που λέει, ότι πρέπει να αποφεύγετε το κόκκινο κρέας τα Χριστούγεννα, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. Αν και το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη, αντικαθιστώντας το με στήθος κοτόπουλο, δεν κερδίζετε τίποτα, ειδικά στην περίπτωση που το καταναλώνετε με την πέτσα.
Στην πραγματικότητα αυτή η επιλογή έχει περισσότερη χοληστερίνη από το κόκκινο κρέας. Εάν πάλι επιλέξετε ψάρια, προσοχή στον σολομό, καθώς μπορεί να είναι γεμάτος από υγιεινά λίπη, αλλά  δεν παύουν να είναι λίπη.

Μία «χαριστική» μέρα την αξίζω, σκέφτεστε και παρασύρεστε σε γευστικές παρατυπίες.Το να φάτε κουραμπιέδες και μελομακάρονα μέσα στις γιορτές σίγουρα δεν είναι ατόπημα.
Αντίθετα το να επιτρέπετε στον εαυτό σας χάρες τέτοιους είδους, ίσως κινδυνεύετε να συνηθίσετε αυτή τη συμπεριφορά και στο μέλλον. Γευτείτε με μέτρο όλες τις χριστουγεννιάτικες τροφές χωρίς υπερβολικές στερήσεις και αποφύγετε να κάνετε «χάρη» στον εαυτό σας…λόγω της ημέρας.

Ο ύπνος είναι κάτι που όλοι περιμένουμε μέσα στην άδεια των Χριστουγέννων αλλά ο μύθος ότι θα ξεκουραστούμε αν κοιμηθούμε πάρα πολλές ώρες, καθώς χρειάζεται να αναπληρώσουμε τις ώρες που χάνουμε καθημερινά ξυπνώντας πρωί, σίγουρα δεν ισχύει.

Αν και μία ή δύο ημέρες μπορεί να είναι λογικό ο καθένας να κοιμηθεί περισσότερο από το συνηθισμένο, το να διαταράξει το πρόγραμμα του ύπνου του σίγουρα θα προκαλέσει σύντομα προβλήματα. Ειδικά μάλιστα την περίοδο του χειμώνα, πολλά είναι τα κρούσματα χειμερινής κατάθλιψης, που προκαλούνται από τις υπνικές διαταραχές.

Πηγή: clickatlife.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *