24/04/2024

Στο κινητό από τις 27 Ιουλίου η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

0

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης για το πότε θα ξεκινήσει η ψηφιοποίηση της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.

Πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου για το car wallet
Να ψηφιοποιήσει την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης είναι έτοιμο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά από μήνες σχεδιασμών. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας χθες στο «OT FORUM 2», επιβεβαίωσε τη φημολογία λέγοντας ότι ο προγραμματισμός για τη ψηφιοποίηση «της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης είναι για το απόγευμα της 27ης Ιουλίου».

Αργεί το ψηφιακό διαβατήριο
Ο Κ.Πιερρακάκης ξεκαθάρισε πως από τα τέλη Ιουλίου θα έχουμε ηλεκτρονική ταυτότητα και ηλεκτρονικό δίπλωμα αλλά σημείωσε πως η ψηφιοποίηση του διαβατηρίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο και η ψηφιοποίησή του απαιτεί διμερείς συμφωνίες». Σύμφωνα με τον κ.Πιερρακάκη, η ψηφιακή χρήση της ταυτότητας, του διπλώματος οδήγησης και εν τέλει του διαβατηρίου θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Έρχεται Ενιαίος Αριθμός Πολίτη
Τέλος, θυμίζουμε πως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε αναφέρει πως σύντομα θα μπει σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είχε σημειώσει.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *