25/04/2024

Τώρα συναντώνται τα επιτελεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ – Το νεο υπουργικό αποφασίζουν Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης – Ίσως απόψε συνάντηση των αρχηγών

1

Στις 18.00 συναντώνται τα επιτελεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ – Το νεο υπουργικό αποφασίζουν Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης – Ίσως απόψε συνάντηση των αρχηγών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

– Θα αποφασίσουν το προγραμματικό πλαίσιο
– Βενιζέλος: Κανένας νυν βουλευτής ή πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν θα μετάσχει στην κυβέρνηση!
– Μιχελάκης: Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις
– Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Βενιζέλος: Δεν θα είμαι αντιπροεδρος
– Ποιά ακούγονται ακούγονται – Θα υπάρχουν και τεχνοκράτες
– ΠΙθανότατα αυριο θα ανακοινωθεί η σύνθεσή της
– Στις 19.30 συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης έχει κλειδώσει. Και τώρα μπαίνουν στις λεπτομέρειες.
Στις 18.00 στο γραφείο της ΝΔ στην Βουλή θα συναντηθούν τα επιτελεία ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσουν το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης.

Από τη ΝΔ θα είναι οι κύριοι Γιώργος Μουρούτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και Χρύσανθος Λαζαρίδης. Από το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης και Στέλιος Αγγελούδης (διευθυντής του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζελου) και από την ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και απόψε να υπάρξει συνάντηση των τριών αρχηγών ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να μπει και επίσημα η βούλα. Όσο για την σύνθεση της κυβέρνησης αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι: Πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΔΕΝ επιθυμεί να είναι αντιπρόεδρος, ενώ όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε βουλευτές του κόμματός του που συνάντησε, στην κυβέρνηση ΔΕΝ θα μετέχουν ούτε νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε πρώην υπουργοί.

Κανένα πρόβλημα στο πρόσωπο Σαμαρά

Αυτό τονίζεται σε όλους τους τόνους τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Και τα δυο κόμματα δεν έχουν αντίρρηση να τεθεί επικεφαλής του κυβερνητικού σχήματος ο κ.Σαμαράς. Άλλωστε όπως λένε, είναι ο νικητής των εκλογών.

Ετοιμάζει κείμενο προγραμματικών δηλώσεων

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται βάσει των συνομιλιών που είχε με τους δύο αρχηγούς ένα κείμενο με τις απόψεις που έχουν διατυπώσει ο ίδιος και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να τις φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, επεξεργάζεται δηλαδή το κείμενο προγραμματικών δηλώσεων.

ΝΔ : Κανένα πρόβλημα στους όρους Κουβέλη

Η Συγγρού δεν βλέπει να είναι εμπόδιο οι όροι που θέτει ο κ. Κουβέλης για προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων.
Εδώ είναι και που ξεκαθαρίζουν ειδικά τι σημαίνει το τελευταίο. Οταν ο κ.Κουβέλης μιλάει για φερεγγυότητα, εννοεί ότι πρόσωπα με σκληρό προφίλ και από την ΔΗΜΑΡ και από τη ΝΔ θα πρέπει να αποκλειστούν. Και φέρνουν ως παράδειγμα την κα Ρεπούση που αποτελεί κόκκινο πανί για πολλά στελέχη της ΝΔ, ενώ από την ΔΗΜΑΡ φέρνουν ως παράδειγμα τον κ.Βορίδη.
Το ίδιο και για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις σκληρές αποφάσεις και μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Το υπουργικό κατά Σαμαρά

Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν και εξωκοινοβουλευτικοί.
Ο λόγος για τα βασικά υπουργεία πρέπει να ανήκει σε αυτόν. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, το Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Ονοματολογία

Πολιτικοί: Αβραμόπουλος, Δήμας, Μπακογιάννη, Χατζηδάκης, Μητσοτάκης, Μηταράκης, Λαζαρίδης

Εξωκοινοβουλευτικοί: Μουρμούρας, Ρουπακιώτης.

Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Τώρα συναντώνται τα επιτελεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ – Το νεο υπουργικό αποφασίζουν Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης – Ίσως απόψε συνάντηση των αρχηγών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *