ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

0

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

  • «ΓΙΑΣ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας με θέμα: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα για μια δίκαιη ανάπτυξη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εργασιακό τοπίο όπως διαμορφώνεται μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.

«Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας είναι η απάντηση της Κυβέρνησης στην νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση που υπέστη η ελληνική αγορά εργασίας», τόνισε κατά την ομιλία του ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Όλα αυτά αποτελούν μέτρα που αλλάζουν δραστικά τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας» συνέχισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με την αλλαγή στην αρχιτεκτονική του θεσμικού πλαισίου για την αδήλωτη εργασία, το νέο καθεστώς προστασίας των εργαζόμενων σε εργολαβίες και υπεργολαβίες και όλες τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την μείωση της ανεργίας, γίνεται πράξη η ισχυρή πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.

«Αυτή είναι μία βασική διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε ότι «όχι μόνο η οικονομική καταστροφή στην οποία προσβλέπει η ΝΔ δεν έρχεται, αλλά αντιθέτως οι πολίτες βλέπουν, πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, τη νομοθέτηση θετικών μέτρων για το κοινωνικό σύνολο».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πως η έκρηξη των ανισοτήτων, η διάλυση των κοινωνικών σχέσεων και η υποτίμηση της εργασίας στα πρώτα μνημονιακά χρόνια άνοιξαν τον δρόμο στην ακροδεξιά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. «Για εμάς, η προστασία της εργασίας είναι προστασία της Δημοκρατίας, όταν κάποιοι χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή λαϊκό αυθεντικό κίνημα…», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας πριν την εκδήλωση είχε συνάντηση με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων του Νομού και εκπροσώπους εργατικών σωματείων κατά την οποία σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας τέθηκαν βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην περιοχή μας. Εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα δρομολογηθεί σύντομα διευθέτηση των θεμάτων αυτών και προγραμματίστηκαν γι αυτό το σκοπό νέες συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τον υφυπουργό Εργασίας προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι κυβερνητικές δράσεις στο πεδίο της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας, στην εποχή μετά το τέλος του προγράμματος.

«Στην Οικονομία πρέπει να δούμε τι χαρακτήρα θα έχει η ανάπτυξη, αλλά και ποιες κοινωνικές ομάδες θα καρπωθούν τα οφέλη της. Στην Κοινωνία πρέπει να στηρίξουμε τους νέους, να τους δώσουμε κίνητρο για δουλειά. Πρέπει να ξανακάνουμε μοντέρνες τις ιδέες της Αριστεράς. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ένα ευρωκοινοβούλιο όπου η Ακροδεξιά θα αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Βλέπουμε τι γίνεται και στην Ελλάδα, όπου απροκάλυπτα η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί πλέον τα παιδιά για να προωθήσει την ιδεολογία της. Και δεν το καταδικάζει ούτε η ΝΔ ούτε η λεγόμενη κεντροαριστερά. Όλα αυτά έχουμε ευθύνη εμείς να τα αποτρέψουμε», σημείωσε ο Γιώργος Παπασταμόπουλος.

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

02 Δεκεμβρίου 2018

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *