16/04/2024

Στα μαλακά ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος για βιασμό κατ΄εξακολούθηση

0

Ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε ο γνωστός ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της έδρας.

Αντίθετα το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον Πέτρο Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση σε βάρος γυναίκας συναδέλφου του το 2008.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αποφάνθηκαν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για δύο υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δυο γυναικών ηθοποιών και συγκεκριμένα για δύο απόπειρες βιασμού τα έτη, 2010 και 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ψύχραιμος ενώ στο πλευρό του βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, ο γιός του και συγγενείς τους.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας είναι οι καταγγέλουσες ηθοποιοί οι οποίες ξέσπασαν σε κλάματα καθώς επίσης και οι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη που ήταν μάρτυρες κατηγορίας, και Ζέτα Δούκα.

Αν και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται «είναι ψεύδη» και «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο», δικαστές και ένορκοι –ύστερα από σχεδόν δέκα μήνες εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης- απέρριψαν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών για τις δύο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση για την αναγνώριση ελαφρυντικού και να επιβάλλεται μία ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. Συγκεκριμένα για τον πρότερο σύννομο βίο ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε :

«Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομο βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πως θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για το ζήτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *