02/05/2024

Σε εξέλιξη 150 έλεγχοι για τη “λίστα Λαγκάρντ” . Αυστηρά πρόστιμα σε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

0

Σε εξέλιξη 150 έλεγχοι για τη “λίστα Λαγκάρντ” . Αυστηρά πρόστιμα σε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Υπό τον πέλεκυ μεγάλων προστίμων βρίσκονται όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, είτε με τη μορφή εμβασμάτων, είτε μέσω off-shore εταιριών, είτε αγοράζοντας ακίνητα στο εξωτερικό.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011, από τις 436 περιπτώσεις που εστάλησαν στο κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου, σε δύο περιπτώσεις όπου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος επιβλήθηκαν πρόστιμα 5 εκατομμυρίων ευρώ.Η δήλωση του κ. Στουρνάρα ήλθε ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη.

Σε ό,τι αφορά τις off-shore εταιρείες, από τις 322 εταιρίες που είχαν επιλεγεί, εστάλησαν για έλεγχο 163 επιχειρήσεις, και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 34 από αυτές, στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στην αγορά ακινήτων στο Λονδίνο, έχουν γίνει 20 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 162.000 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και σε διασταυρώσεις στοιχείων μεταξύ ΔΟΥ και ΤΑΧΙS και είπε ότι από τις 1.800 εντολές ελέγχου έχουν ολοκληρωθεί, έχουν βεβαιωθεί ποσά ύψους 36 εκατ. ευρώ σε 329 περιπτώσεις.

Τέλος, αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τις καταθέσεις στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων όσων καταγράφονται στις λίστες και είναι σε εξέλιξη 150 έλεγχοι.

Πηγή: skai.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *