23/04/2024

Σαν σήμερα το 2019 επανεξελέγη Δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης – Ένας μικρός απολογισμός

0

Σαν σήμερα το 2019 πριν από 3 χρόνια ύστερα από μία δύσκολη και πρωτοφανή εκλογική διαδικασία εξελέγη πάλι Δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης για να συνεχίσει το έργο του που κρίνεται καθημερινά ποικιλοτρόπως από ψηφοφόρους δικούς του και από ψηφοφόρους άλλων συνδυασμών. Προφανώς αυτό που μετράει για τους υποστηρικτές του αλλά και για τους επικριτές του νυν Δημάρχου είναι το αποτέλεσμα και το κατά πόσο δικαιώνεται ο κάθε ψηφοφόρος στις προσδοκίες του. Είναι σε κάθε περίπτωση ωστόσο πασιφανέςακόμα κι αν ορισμένοι επιλέγουν να υποβαθμίσουν το αποτέλεσμα, ότι καθημερινά επιλύονται προβλήματα ετών και αναμένεται να ολοκληρωθούν έργα που για πολλά χρόνια έμεναν στα συρτάρια ή ακούγονταν υπό μορφή οράματος.

Με σωστό σχεδιασμό, με την κατάλληλη μεθόδευση, με το λεγόμενο καθημερινό τρέξιμο στα Υπουργεία και στους αρμόδιους φορείς βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά τα έργα που προαναγγέλθηκαν στο προεκλογικό πρόγραμμα. Προφανώς ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και επανεξετάζονται οι στόχοι. Έχουμε έναν χρόνο ακόμα μπροστά μας, ήδη όμως βλέπουμε έναν Δήμο αλλαγμένο και με το βλέμμα στραμμένο στο εγγύς μέλλον, προσδοκούμε την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου, τη σύνδεση μέσω του παραλιακού πεζόδρομου με την Κόρινθο, την υλοποίηση των 2 κόμβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου, την ολοκλήρωση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας, παρατηρούμε την κατασκευή και αναβάθμιση των γηπέδων, βλέπουμε να γίνονται έργα της αγροτικής οδοποιίας. Η επαναλειτουργία του πρώην εργοστασίου εμφιάλωσης νερού της Pepsico είναι γεγονός, αναμένεται γενικότερη αύξηση των θέσεων εργασίας και έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική Ανάπτυξη της Λουτρόπολής αλλά και των Αγίων Θεοδώρων ως τουριστικού προορισμού για τουρίστες που θέτουν υψηλά στάνταρ και ικανοποιούνται απόλυτα από τις υποδομές με τις επενδύσεις που γίνονται. Σαφέστατα τα αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας χτίζουν ένα προφίλ του Δήμου μας που αποδίδει ήδη και θα αποδίδει σε βάθος χρόνου προσφέροντας οικονομικά οφέλη στην περιοχή αλλά και ενισχύοντας την εικόνα του Λουτρακίου διεθνώς. Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα σημεία στα οποία σταθήκαμε, είναι αυτά που μας ήρθαν πρώτα στο μυαλό με μια φυσική ροή, αυτά που παρατηρούμε γύρω μας. Αν εμβαθύνουμε σίγουρα θα αναφερθούμε και σε άλλα τα οποία γίνονται ή σχεδιάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες σε περίοδο που επηρεάστηκε από την πανδημία και τη διεθνή διφορούμενη πολιτική  κατάσταση που ερμηνεύεται κατά το δοκούν αλλά δυσχεραίνει την ομαλή πορεία των πραγμάτων.

Σαφώς στο έργο της η Δημοτική Αρχή Γιώργου Γκιώνη δεν προχωράει με ευκολία επειδή δεν συμπλέει με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, μέχρι κάποιο σημείο αυτό είναι αναμενόμενο μιας και ο αντιπολιτευτικός ρόλος είναι σίγουρα τιμητικός και απαραίτητος, όχι όμως πάντα και δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα και σε όλα τα θέματα. Αυτό το αναφέρουμε περισσότερο όχι για να επιπλήξουμε ή  να συνετίσουμε τους σκεπτόμενους διαφορετικά από τη δημοτική αρχή, δεν θα τολμούσαμε να χρεώσουμε στον εαυτό μας έναν τέτοιο ρόλο μιας και  δεν διαθέτουμε αρκετή έπαρση για να το κάνουμε, το αναφέρουμε περισσότερο για την πληρότητα της ανασκόπησης και για να βγάλει ο κάθε αναγνώστης του Loutrakitv.gr τα σωστά συμπεράσματα.

………….

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *