25/04/2024

Σαμαράς: Το 2015 θα έχουμε και δημοσιονομικό πλεόνασμα – θα πέσουν κι άλλο τα spreads

0

Σαμαράς: Το 2015 θα έχουμε και δημοσιονομικό πλεόνασμα – θα πέσουν κι άλλο τα spreads

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

«Το 2015 η Ελλάδα δεν θα έχει απλώς πρωτογενές, αλλά δημοσιονομικό πλεόνασμα, και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μόνο της το χρέος, χωρίς να χρειάζεται να δανειστεί χρήματα» διαμηνύει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αντώνης Σαμαράς, μία μέρα πριν την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο, στις 23 Απριλίου του 2010. 

«Πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να το κάνουν αυτό σήμερα» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ εκτιμά ότι τα spreads θα μειωθούν περαιτέρω. “Δεν θέλαμε να δανειστούμε περισσότερα χρήματα από όσα έχουμε ανάγκη” διευκρινίζει.

Ο κ. Σαμαράς αποκλείει δε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό, και επιπλέον έχουμε πια τη δυνατότητα να πάμε στις αγορές, αν χρειαστεί» σχολιάζει ακόμη ο πρωθυπουργός, ενώ υπενθυμίζει εκ νέου ότι «αν η Ελλάδα φτάσει τους στόχους της, κάτι που ήδη έχει πράξει, οι δανειστές έχουν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 να μας προσφέρουν πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Κάναμε αυτό που έπρεπε, και τώρα περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο».

Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι καθημερινά γίνονται νέες επενδύσεις στη χώρα μας όπως των κινεζικών ομίλων ΖΤΕ και Huawei.

Στο μεταξύ, το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της χώρας μας το 2013, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ, αναμένεται να επιβεβαιώσει την Τετάρτη η Eurostat.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *