03/05/2024

Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ: «Πρώτος στόχος η ανεργία των νέων»

0

Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ: «Πρώτος στόχος η ανεργία των νέων»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός αισθάνθηκε δυσφορία και ζήτησε από το ακροατήριο συγγνώμη για να διακόψει την ομιλία του ήταν αυτή που σημάδεψε την πρεμιέρα του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός, περίπου στη μέση της προγραμματισμένης ομιλίας του, αναγκάστηκε να διακόψει και να ζητήσει να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Κατέβηκε, λοιπόν, από το βήμα και επανήλθε ύστερα από περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρώσει την ομιλία του καταχειροκροτούμενος.
Συνεργάτες απέδιδαν την αδιαθεσία του σε μια γαστρίτιδα που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, η οποία σε συνδυασμό με το βαρύ πρόγραμμα και το ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής τον είχε εξουθενώσει.

Πρόσκληση συμπόρευσης και στήριξης σε όσους «πιστεύουν και μάχονται για τη διασφάλιση της Ελλάδας σε μια Ενωμένη Ευρώπη», «όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση και εκείνων που δεν συμμετέχουν» απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς εστιάζοντας στις προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

  Παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και «σε όσους είχαν στοιχηματίσει στην καταστροφή της Ελλάδας». Αναφερόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προτιμώ να διαψεύδεται ο Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, πάρα να χαίρεται ο Τσίπρας και να χάνει η Ελλάδα».
 Ο κ. Σαμαράς που αποδύθηκε σε αγώνα δρόμου χθες το βράδυ, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, για να προλάβει την έναρξη του Συνεδρίου στο οποίο είχαν κληθεί εκπρόσωποι απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, πλην της Χρυσής Αυγής, έδωσε μεγάλη έμφαση στην αλλαγή της εικόνας που υπάρχει διεθνώς για την Ελλάδα ενώ μίλησε με διθυραμβικούς τόνους για τη συμφωνία του αγωγού ΤΑΡ.
  Τόνισε μάλιστα το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνησή του για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας («Νέα Δημοκρατία, Νέα Ελλάδα» ήταν εξάλλου το κύριο σύνθημα του Συνεδρίου) και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και η στήριξη των μη προνομιούχων.
 Αναφέρθηκε μάλιστα στην απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ δικαιολογώντας την ως μία προσπάθεια να χτυπηθεί το «κάστρο των βολεμένων». «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τα ακριβά ελαττώματα των λίγων», είπε χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Σαμαράς έδωσε μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, σημειώνοντας ότι «θα δικαιωθούμε όταν νικήσουμε την ανεργία», ενώ επέμεινε στη θέση ότι η ΝΔ άντεξε μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον του Μνημονίου και αποτελεί «τη μόνη αξιόπιστη πρόταση».
 Η συμφωνία με τον Ευ. Βενιζέλο και η ιστορική συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ προβλήθηκε ως «ζωτικής σημασίας» για τη χώρα, αλλά και ως απόδειξη της «εθνικής στάσης» και της «υπευθυνότητας» της ΝΔ.
 Προς το κομματικό ακροατήριο υπενθύμισε πάντως ότι οι ιδεολογικές διαφορές παραμένουν. Και πρόσθεσε ότι ακόμη και ο τελευταίος χρόνος διακυβέρνησης έδειξε ότι όσοι έχουν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και συνεργάζονται «δεν είναι ίδιοι» και πως «η ΝΔ έχει δικαιωθεί από τις εξελίξεις».
 Οπως έλεγαν χθες στελέχη της ΝΔ, ο στόχος της ανανέωσης της ΝΔ περνά στην παρούσα φάση κυρίως μέσα από την ανάδειξη σε επιτελικές θέσεις στελεχών που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ – με κορυφαία κίνηση την προώθηση του πρώην προέδρου της οργάνωσης Ανδρέα Παπαμιμίκου στη θέση του γραμματέα της ΝΔ.
Παράλληλα, ισχυρή παρουσία της ΟΝΝΕΔ ζητήθηκε και από το βήμα του Συνεδρίου, όπου κεντρικοί ομιλητές είχαν κληθεί να είναι ο νυν πρόεδρος Σάκης Ιωαννίδης και ο επικεφαλής της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κων. Κυρανάκης.
Πηγή: tanea.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *