19/05/2024

Σαμαράς: “Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε.”

5

Σαμαράς: “Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε.”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ως τη «μητέρα όλων των μαχών» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1,1 δισ. ευρώ για το χρέος, καθώς και για το δημοσιονομικό κενό.

Χαρακτηριστική της θέσης της κυβέρνησης, σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, είναι η φράση που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας προ ολίγων ημερών στους στενούς του συνεργάτες.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της. Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο πρωθυπουργός αυτό το μήνυμα έστειλε και μέσα από τις συναντήσεις του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον επικεφαλής του euroworking group Τόμας Βίζερ.

Ο πρωθυπουργός, όπως σας έχουμε γράψει από το star.gr, ζήτησε παράλληλα από τους ευρωπαίους συνομιλητές του να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του χρέους, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα στη χώρα μας.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Σαμαράς: “Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *