20/04/2024

Σαμαράς:Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση

0

Σαμαράς:Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση (VIDEO)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για το πακέτο μέτρων, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.”Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή…Εφ’ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη  και – ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη. Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν. Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι δυο τους συζήτησαν όλα τα μέτρα, τα αποτελέσματα του Euro Working Group, αλλά και την κατάθεση του προϋπολογισμού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς υπό τον Φώτη Κουβέλη για να πάρουν την τελευταίες αποφάσεις σχετικά με την περαιτέρω στάση τους.

Οι επόμενες ώρες για την κυβέρνηση είναι καθοριστικής σημασίας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Γιούρογκρουπ της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.

Καταστροφή για την Ελλάδα και την Ευρώπη αν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες και αν δεν γίνουν αποδεκτά τα βασικά σημεία του πακέτου, χαρακτήρισε ο Χάνες Σβόμποντα προσθέτοντας ότι οι Έλληνες βουλευτές έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξη τύπου που έδωσε αμέσως μετά τη συναντήσεις του με του πολιτικούς αρχηγούς είπε ότι ζήτησε από τον κύριο Κουβέλη να αναλογιστεί τι θα σημαίνει αν πει όχι για τη σταθερότητα και για τη χώρα και για την

κοινωνική συνοχή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει, δεν έχει ωριμάσει ο χρόνος για πρόωρες εκλογές. Το πακέτο πρέπει να υπερψηφιστεί διότι πρέπει να σταλεί ένα θετικό μήνυμα στην Ευρώπη.

Ο κύριος Σβόμποντα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ την τρόικα «κακούς οικονομολόγους και ακόμη χειρότερους ψυχολόγους», διότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς.

Πρότεινε στο τέλος, αφού ψηφιστούν τα μέτρα, να καλέσουμε εμπειρογνώμονες από το Διεθνές γραφείο εργασίας και να τοποθετηθούν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τα εργασιακά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

VIDEO
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fNS3jWnjMzA]
Πηγή: newsnow.g
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *