20/05/2024

Σήμερα Τρίτη στις 14.30 η κηδεία της μεγάλης στιχουργού Σώτιας Τσώτου

2

Σήμερα Τρίτη στις 14.30 η κηδεία της μεγάλης στιχουργού Σώτιας Τσώτου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σήμερα, Τρίτη, στις 14.30 η κηδεία της μεγάλης στιχουργού Σώτιας Τσώτου.

Κηδεύεται σήμερα, Τρίτη, στις 14.30 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο, η στιχουργός Σώτια Τσώτου, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο στα 69 της χρόνια, έπειτα από διετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Αύριο η κηδεία της Σώτιας ΤσώτουΔε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη σπουδαιότητα του έργου της Σώτιας Τσώτου.
Ενός έργου πραγματικά εμπνευσμένου με αντισυμβατική προσέγγιση των λέξεων, όπως και της κοινωνίας. Δε θα μπορούσαμε να μη χαρούμε για τις δύσκολες συγκυρίες της ζωής της Σώτιας Τσώτου που επηρέασαν την πορεία της και μέσω αυτής την πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Την ευχαριστούμε.

Η γνωστή στιχουργός γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1942 στην Λειβαδιά και μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά της, σε πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και Κωστή Μιχαηλίδη, εργάσθηκε από τα 18 της χρόνια σαν δημοσιογράφος.

Η καριέρα της στο επάγγελμα τερματίστηκε από την απριλιανή δικτατορία, όταν έκλεισε η εφημερίδα «Ελευθερία», στην οποία έγραφε.

Η χούντα συνέλαβε τη Σώτια Τσώτου αρκετές φορές. Στην απομόνωση και τα κρατητήρια οφείλει την ενασχόληση της με τη στιχουργική, είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξή της, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά «σε δύο Παπαδόπουλους, τον δικτάτορα και τον στιχουργό – ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο. Ο Λευτέρης ήταν αυτός που με ενθάρυνε στη στιχουργική».

Η οικογένεια της Σώτιας Τσώτου ζήτησε αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στην οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ενδεικτικό του τρόπου γραφής της και έναυσμα για να αναζητήσουμε και άλλα τραγούδια της:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GFeb5ab5kVY&feature=player_embedded]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Σήμερα Τρίτη στις 14.30 η κηδεία της μεγάλης στιχουργού Σώτιας Τσώτου

  1. Ντούκλιας Χρήστος Μουσικός Παραγωγός Μ.Β.Ι LYRA ΚΙΝΗΣΗ says:

    Καλό σου ταξίδι MANA! Ο θετός γιός Χρήστος Ντούκλιας θα σε θυμάμαι ΠANTA.

  2. Έφυγες μάνα πρίν μάθεις τα νέα της Ελλάδος.Τα νέα είναι πολύ άσχημα.Ο κόσμος πεινάει κρυώνει πληρώνει χαράτσι τους κόβουν συντάξεις επιδόματα και το ρεύμα με αποτέλεσμα να πεθαίνουν στους δρόμους από πείνα και το κρύο.Φασαρίες σε όλα τα κράτη λεηλασίες ακόμα σε φτωχούς.Η έρχετε η δευτέρα παρουσία του Χριστού, ή έρχετε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ή έρχετε η συντέλεια του κόσμου. Αυτά είναι τα νέα μάνα! Εύχομαι στήν επάνω γειτονιά σου να έχετε την αγάπη και τον θεό στήν αγκαλιά σας και να περνάτε ευλογημένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *