06/05/2024

Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού

0

Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το μεσημέρι στα Δυτικά,την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, στους 39 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά – Καμίνι η πρωτεύουσα – Πού λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά – Πώς θα προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες– Ανάσα δροσιάς από αύριο

Η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής, θα είναι η Τρίτη καθώς τα θερμόμετρα το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας θα χτυπήσουν «κόκκινο» φτάνοντας και τους 40 βαθμούς Κελσίου. «Πρωταγωνιστές» στις υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, ενώ τους 38 και 39 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τυχεροί όσοι βρίσκονται στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου ενώ οι δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν τους κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους που θα τεθούν στη διάθεση του κοινού προκειμένου να βρει ανάσα δροσιάς.
Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη οπότε και θα υπάρξει μια πρώτη – μικρή – πτώση της θερμοκρασίας λόγω και της αύξησης της έντασης των ανέμων που θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *