Όλα έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, όταν στον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Σκιάθου, έφτανε σήμα επείγοντος από μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν ένας εμίρης από τα αραβικά εμιράτα και άλλα έξι άτομα.

Το αεροσκάφος είχε μηχανική βλάβη και κρίθηκε απαραίτητη η προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο και έτσι επιλέχτηκε η Σκιάθος.

Όπως συνηθίζεται, ζητήθηκε να υπάρχει στον αεροδιάδρομο ασθενοφόρο, ενώ επίσης ενημερώθηκαν και όλες οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Σκιάθου, ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να πάει στο σημείο ασθενοφόρο αφού δεν υπάρχει οδηγός! Και εκτός αυτού, ανέφερε ότι στο ιατρείο βρίσκονταν ο ίδιος και μία νοσηλεύτρια… μόνο! 

Τελικά, ο διευθυντής μετέβη στον αερολιμένα…με το ποδήλατό του, διανύοντας μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.
Μιλάμε για απίστευτες τριτοκοσμικές καταστάσεις!

Τελικά, το αεροσκάφος μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Σκιάθου, όμως μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε μόνο γιατρός και όχι ασθενοφόρο, απογειώθηκαν άρον – άρον και κατευθύνθηκαν προς το Ελευθέριος Βενιζέλος!

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, στις 7 Μαΐου απέστειλε επείγον έγγραφο στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας σχετικά με την πλήρωση κενών θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων τονίζοντας ότι «είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων Δ.Ε. Πληρωμάτων ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας». Σημειώνεται ότι και οι πέντε οργανικές θέσεις αυτή την περίοδο είναι κενές!!!