20/05/2024

Πρωτότυπα εδέσματα προτείνουν οι «Γαστροναύτες», για το γιορτινό σας τραπέζι αρνίσιοι βολβοί ματιών, ουρά κάστορα κτλ

0

Πρωτότυπα εδέσματα προτείνουν οι «Γαστροναύτες», για το γιορτινό σας τραπέζι αρνίσιοι βολβοί ματιών, ουρά κάστορα κτλ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μαγειρεμένοι αρνίσιοι βολβοί ματιών, βραστά αβγά πάπιας και ουρά κάστορα είναι μερικά από τα πλέον ασυνήθιστα εδέσματα που προτείνει μία ομάδα από περιπετειώδεις καλοφαγάδες που αυτοαποκαλούνται Γαστροναύτες.

Το… κίνημα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2006 από δύο φίλους που θέλησαν να δοκιμάσουν μερικές από τις πιο εξωτικές λιχουδιές που μπορούσαν να εξασφαλίσουν στη Νέα Υόρκη και κατά την πρώτη συνάντηση της ομάδας προσήλθαν έξι μέλη.

Έκτοτε η ομάδα επεκτάθηκε και σήμερα περιλαμβάνει 1.000 μέλη στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη αμερικανική επικράτεια. «Πάντα δοκίμαζα νέα φαγητά. Ποτέ δεν θα πω όχι», είπε ο Κέρτις Καλέο, καλλιτεχνικός διευθυντής και γραφίστας, ο οποίος ίδρυσε το κλαμπ μαζί με τον εκδότη περιοδικού Μπεν Πόκερ. «Οι Γαστροναύτες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να συναντήσεις νέους ανθρώπους, να δοκιμάσεις νέα φαγητά και να εξερευνήσεις την πόλη», σχολιάζει.

Ο Καλέο είπε ότι η ομάδα είναι ανοιχτή για όλους και μεταξύ των μελών της συμπεριλαμβάνονται τραπεζίτες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σχεδιαστές και ένας βελονιστής. Δεν πληρώνουν συνδρομή και τα μέλη πληρώνουν για το φαγητό τους κατά την μηνιαία συνάντησή τους σε διαφορετικά εστιατόρια. Οι προσκλήσεις για γεύμα που συνήθως αριθμεί 70 με 80 μέλη, στέλνονται με email.

Τόσο ο Καλέο όσο και ο Πόκερ πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια σε διάφορες χώρες, γεγονός που προφανώς προκάλεσε την περιέργειά τους να δοκιμάζουν σπάνια εδέσματα.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *