20/04/2024

Πρωτιά και εκτός «πλατό» για τον ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα

0

Πρωτιά και εκτός «πλατό» για τον ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πρωτιά και εκτός «πλατό» για τον ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα

Πρώτος σε ψήφους εξελέγη ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών ο Πύρρος Δήμας

Στα πλατό της άρσης βαρών έχανε σπάνια και συνήθως έφευγε με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

Αυτή τη φορά ο Πύρρος Δήμας, ο τρεις φορές χρυσός και μια χάλκινος ολυμπιονίκης μας, κατέκτησε μια ακόμα πρωτιά, ιδιαίτερα τιμητική που δείχνει και το μέγεθος της προσωπικότητάς του αλλά και την αίγλη που έχει ακόμα μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών εξελέγη πρώτος με 59 ψήφους σε σύνολο 39 υποψηφίων, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (IWF) στην πρώτη του συμμετοχή σε εκλογές.
Διαδέχεται μάλιστα τον Γιάννη Σγουρό, περιφερειάρχη Αττικής σήμερα και Επίτιμου Γενικού Γραμματέα της IWF, που επίσης ξεκίνησε ως μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για να αναδειχθεί στη συνέχεια στη θέση του αντιπροέδρου και κατόπιν στη θέση του γενικού γραμματέα της IWF.

Η ελληνική άρση βαρών θα έχει και πάλι λόγο και φωνή στο κέντρο αποφάσεων για τις τύχες του αθλήματος των δυνατών.
Η αναγνωρισιμότητα του Πύρρου Δήμα από όλους τους συνέδρους σε συνδυασμό με την αποδοχή του αλλά και τη σημαντική βοήθεια του Γιάννη Σγουρού συνετέλεσε τα μέγιστα για αυτό το αποτέλεσμα στις εκλογές της IWF στη Μόσχα.
Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης κατέχει ήδη σήμερα τον τίτλο του πρεσβευτή της διεθνούς ομοσπονδίας άρσης βαρών στον αγώνα κατά του ντόπινγκ και πλέον είναι και μέλος του ΔΣ, κάτι που όπως είναι λογικό τον έκανε ιδιαίτερα υπερήφανο:

«Οπωσδήποτε νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος για την διάκριση αυτή, πολύ περισσότερο επειδή νιώθω ότι πέρα από την ελληνική άρση βαρών τώρα μπορώ να βοηθήσω και στην εξέλιξη του αθλήματος διεθνώς. Το γεγονός ότι ουσιαστικά διαδέχομαι τον Γιάννη Σγουρό στην IWF προσθέτει τεράστια τιμή στην εκλογή μου και μάλιστα με την πρώτη, σε ψήφους, θέση. Ήδη έχουμε βάλει σε σωστό δρόμο το άθλημα που υπηρέτησα και υπηρετώ στην Ελλάδα και τώρα έχουμε την ευκαιρία να ισχυροποιηθούμε και πάλι διεθνώς» τόνισε σχετικά ο Πύρρος Δήμας που στα άμεσα σχέδια του είναι η επί πλέον ισχυροποίηση της ελληνικής ομοσπονδίας με την εκλογή μελών της στις αρχαιρεσίες και σε επιτροπές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας στο εγγύς μέλλον.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση της IWF:
Πρόεδρος: Άγιαν (Ουγγαρία)
Γεν. Γραμματέας: Μα Ουέν (Κίνα)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Βλάντ (Ρουμανία)
Αντιπρόεδροι: Ινταράτ (Ταιλάνδη), Σ.Κόφα (Αυστραλία), Γκερασιμένκο (Ρωσία), Κινόνες (Περού), Ονγκ (Μαλαισία).
Μέλη: Δήμας (Ελλάς), Λάσεν (Καναδάς), Μπαίσια (Ινδία), Τζαλούντ (Ιράκ), Ιράνι (Μ.Βρετανία), Μοντέρο (Βραζιλία), Μπάουμγκαρντνερ (Γερμανία), Μασμούντι (Τυνησία).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *