05/05/2024

Προφιλακιστέος ο Μπούκουρας, μάρτυρες υπεράσπισης υποψήφιοι Δήμαρχοι και άλλοι επιφανείς πολίτες της Κορινθίας

0

Προφιλακιστέος ο Μπούκουρας, μάρτυρες υπεράσπισης υποψήφιοι Δήμαρχοι και άλλοι επιφανείς πολίτες της Κορινθίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας ο οποίος πριν από λίγο οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ,όπου παραμένουν, από το Σάββατο, οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Και οι τρεις θα οδηγηθούν, τη Δευτέρα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Μπούκουρας πέρασε το κατώφλι του Εφετείου στις 10.00 το πρωί κρατώντας μία… βαλίτσα αλλά όπως φαίνεται δεν έπεισε ανακριτές και εισαγγελείς με τις εξηγήσεις που έδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό των ανακριτών, ήταν ότι το απολογητικό υπόμνημα παρουσίαζε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που πραγματικά είναι. Ο κ. Μπούκουρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμφανίστηκε ως φιλήσυχος οικογενειάρχης, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή στα όσα του καταλογίζονται.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ.Μπούκουρα κατέθεσαν:

Ο Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου  κ.Βασίλης Νανόπουλος, υποστηριζόμενος απο την ΝΔ

Ο Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου, κ.Γιάννης Γκεζερλής, Ο Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου, κ. Σωκράτης Τόγιας

 

Ο Δήμαρχος  Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, υποστηριζόμενος απο την ΝΔ, Ο Πρόεδρος Ενωσης γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, κ.Γιώργος Γεωργούσης

Ο Υπεύθυνος  Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπροσώπος  Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας,  κ.Γιάννης Βαφειάδης

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και εκτίμησε πως ο πελάτης του θα αθωωθεί στο δικαστήριο.

«Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι αυτό να μην σημαίνει και την κατάρρευση της Δημοκρατίας. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επισήμανε ότι σέβεται την απόφαση, αλλά πως είναι υποχρεωμένος να πει πως «οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλα άτομα «μέλη της Χρυσής Αυγής», καθώς και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

 “Χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο προφυλακίστηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας έπειτα από μία εξέταση – παρωδία. Φυσικά τα παπαγαλάκια των διεφθαρμένων ΜΜΕ είχαν από το πρωί οργιάσει ότι ο Συναγωνιστής Μπούκουρας διαχώρισε την θέση του από την ηγεσία του κόμματος και διάφορες άλλες ανοησίες.

Τελικά η χούντα του Μνημονίου έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο με την εφαρμογή αυτής της προειλημμένης απόφασης. Ήδη εδώ και εβδομάδες ήταν γνωστή η εντολή Σαμαρά προς τις δικαστικές αρχές για να προφυλακιστούν και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιλάμε πλέον για το μεγαλύτερο δικαστικό πραξικόπημα στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος” αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *