Προσοδοφόρα εργασία! Ραβίνοι βασάνιζαν παντρεμένους άνδρες προκειμένου… να δώσουν διαζύγιο

0

Προσοδοφόρα εργασία! Ραβίνοι βασάνιζαν παντρεμένους άνδρες προκειμένου… να δώσουν διαζύγιο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
 Ένας εκ των κατηγορουμένων Τέσσερις υπερορθόδοξοι ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών δικάζονται στη Νέα Υόρκη, καθώς κατηγορούνται ότι απήγαγαν… και βασάνισαν πολλούς άνδρες προκειμένου να τους αναγκάσουν να συναινέσουν να δώσουν διαζύγιο βάσει των κανόνων που ορίζει η θρησκεία τους στις γυναίκες τους(!), ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ραβίνοι πληρώνονταν χιλιάδες δολάρια για να αποσπάσουν με τη βία από τα θύματά τους, το «get», ένα έγγραφο το οποίο ο Εβραίος σύζυγος πρέπει να χορηγήσει στη σύζυγό του με το οποίο θα επιτρέπει το διαζύγιο σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο. Ελλείψει αυτού του εγγράφου, η γυναίκα παραμένει «agunah», «φυλακισμένη» στον γάμο της.

Το 2009, ένα θύμα είχε πέσει θύμα απαγωγής κι είχε μεταφερθεί από το Μπρούκλιν (της Νέας Υόρκης) στο Λέικγουντ, στη γειτονική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας. Του επιτέθηκαν, τον κλείδωσαν σε ένα φορτηγάκι, τον έδεσαν, τον χτύπησαν και χρησιμοποίησαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, μέχρι εκείνος να δεχτεί να υπογράψει.

Η δικογραφία που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ αναφέρεται επίσης στην επίθεση που διέπραξαν το 2010 εναντίον ενός ισχυρογνώμονα συζύγου από το Μπρούκλιν που οδηγήθηκε στο Λέικγουντ – όπου διέμενε ο ένας εκ των ραβίνων –, αυτήν την φορά με τη δικαιολογία μιας έρευνας για το Ταλμούδ.

Μια άλλη επίθεση διαπράχθηκε επίσης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2011.

Τον περασμένο Αύγουστο, πράκτορες του FBI, που υποδύονταν μέλη οικογενειών «agunah» είχαν έλθει σε επαφές με τον έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Μέντελ Έπσταϊν. Τους είπε ότι το αποκτήσουν το «get» θα τους στοίχιζε 60.000 έως 70.000 δολάρια, από τα οποία τα 50.000 με 60.000 θα κατέληγαν σε εκείνους που θα εξανάγκαζαν τον άνδρα να παραχωρήσει το έγγραφο και 10.000 στο θρησκευτικό δικαστήριο που θα επικύρωνε την διαδικασία.

Η απαγωγή και ο βασανισμός του συζύγου είχε προγραμματισθεί και οργανωθεί για την 9η Οκτωβρίου το βράδυ σε μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ. Οκτώ άνδρες έφθασαν με δύο μαύρα φορτηγάκια, φορώντας μάσκες του σκι και έχοντας μαζί τους πλαστικές σακούλες, χειρουργικές λεπίδες, ένα κατσαβίδι και σχοινί, σύμφωνα με τη δικογραφία.
Οι 4 ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών διώκονται για συνωμοσία με σκοπό την απαγωγή, απαγωγή ή απόπειρα απαγωγής, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Πολ Φίσμαν.

Οι 4 συνεργοί δήλωσαν ένοχοι για εκβιασμό με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.  Οι 5 κατηγορούμενοι, ο Μέντελ Έπσταϊν, 68 ετών, ο Μάρτιν Γοόλμαρκ, 56 ετών, ο Τζέι Γκολντστάιν, 60 ετών, ο Βενιαμίν Στίμλερ, 38 ετών αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *