Είστε κάποιο καιρό μαζί κι ακόμα δεν έχεις βγάλει άκρη που πηγαίνει αυτή η σχέση, τι συμβαίνει με σας τους δυο, έχετε σχέση, είναι η σχέση σοβαρή, θα περάσει κάποια στιγμή στην επόμενη φάση της;
Βασικοί κανόνες:
-Για να ζητήσεις κάτι περισσότερο, πρέπει να έχεις μιλήσει εξ’ αρχής για τα βασικά: αν ποτέ δεν είπατε ότι είστε μαζί, ότι διατηρείτε μια σχέση μονογαμική, ότι τα έχετε, πως θα μιλήσεις για το κάτι παραπάνω. Κι όχι, το πράγμα δεν φαίνεται κι ούτε μιλάει από μόνο του και είναι πολλές οι φορές που άλλα λέει εκείνος κι άλλα καταλαβαίνεις ή θέλεις να καταλάβεις εσύ.
-Όσο πιο άνετη το παίζεις, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να μιλήσεις για το κάτι παραπάνω: γιατί σκέψου το λογικά: πώς να ζητήσεις συγκατοίκηση από έναν άντρα που φαγώθηκες να τονίζεις ότι σου αρέσει να κοιμάσαι μόνη ή πως να απαιτήσεις ένα μονόπετρο, τη στιγμή που έχεις θάψει κάθε πρόταση γάμου σε χολιγουντιανή ταινία ως τραγική!
-Μίλα πριν να σκάσεις: όσο πιο χαλαρή δείχνεις μπροστά του, τόσο πιο αδικαιολόγητη θα δείχνει η έκρηξη σου στο τέλος!
Δεν πρέπει να κάνεις ”τη συζήτηση”:
Όταν είσαι μεθυσμένη: σίγουρα θα πεις πράγματα παραπάνω από αυτά που πρέπει και είναι πιθανό οι απαντήσεις που θα σου δώσει να απέχουν από την πραγματικότητα ή να τους δώσεις εσύ άλλο νόημα. Άσε που και να θέλεις να μιλήσετε για τις απαντήσεις του, θα πρέπει να θίξεις και την ζάλη που είχες εκείνη τη μέρα.
Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο ή με sms: από το τηλέφωνο, εύκολα χάνεται το σήμα ενώ δεν μπορείς να τσεκάρεις και τις γκριμάτσες του. Με μηνύματα, ό,τι χειρότερο, ο καθένας λαμβάνει τα γραμμένα όπως θέλει και οι παρεξηγήσεις δεν λείπουν. Εξ’ ΄ίσου κακό είναι να τον προετοιμάσεις λέγοντας από το τηλέφωνο το κακό- κάκιστο ”θέλω να μιλήσουμε”.
Αν εκείνος δεν είναι στα καλά του: τα αρσενικά δεν είναι όντα που μπορούν να διαχειριστούν πολλές καταστάσεις μαζί. Αυτό σημαίνει πως αν έχει σεβντά με τη δουλειά, την ομάδα, κάρι που τον ταλαιπωρεί βρε παιδί μου, όχι, δεν θα δώσει τις απαντήσεις που θες, στη σοβαρή κουβέντα που θα πας να του κάνεις.
Μπροστά σε κόσμο: σε ταλαιπωρεί το μέλλον του δεσμού ή το παρόν, αυτό το τι είμαστε αλλά καταπιέζεσαι κι επειδή το παίζεις άνετη, δεν το συζητάς. Έλα που βρίσκεστε σε παρέα που όλο προτάσεις γάμου γίνονται, όλο παιδιά έρχονται στον κόσμο, που οι άνθρωποι συγκατοικούν, κι εσείς, εσείς οι δυο- τίποτα, ναδα, νάθινγκ. Επειδή το σημείο βρασμού σου έχει φτάσει, προσπάθησε να αποφύγεις μια ανοιχτή κουβέντα για σχέση μπροστά σε τρίτους, ρωτώντας τον τι πιστεύει για γάμους, πανηγύρια και παιδιά.
Αν δεν έχετε μπροστά σας χρόνο: Τούτο είναι ένα μεγάλο θέμα και καλό είναι να συζητηθεί χωρίς πίεση χρόνου, όχι δηλαδή στα 5 λεπτά μέχρι να φτάσετε στο μάρκετ. Εκείνος θα πιστέψει πως τον κολλάς στον τοίχο και περιμένεις στάνταρ απαντήσεις και τελικά από αντίδραση θα σου πει αυτά που δεν θέλεις να ακούσεις..
Μίλησέ του:
Απόγευμα: και γιατί απόγευμα; Ανάμεσα στις 4 με 6 το απόγευμα, η ανδρική τεστοστερόνη πέφτει σε χαμηλά επίπεδα κι εκείνος θα είναι πιο χαλαρός και ήρεμος για να ακούσει τι έχεις να του πεις και να απαντήσει καταλλήλως.
Για τη δική σου οπτική γωνία: μην ξεκινάς την κουβέντα για το τι κάνουν οι γύρω, ο τάδε, το άλλο ζευγάρι. Μίλησε για τη δική σας σχέση, για τα δικά σου θέλω, για όσα σου λείπουν! Και προς Θεού, μην του κάνεις ανακοινώσεις, τύπου: Θέλω να μιλήσουμε το βράδυ για κάτι σοβαρό. Θα τον προϊδεάσεις αρνητικά.
Μην προδικάζεις τη δική του άποψη: το ότι δεν σου έχει κάνει εκείνος κάποια κουβέντα μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει κάτι αρνητικό απαραίτητα. Οι άντρες φυσικά και βολεύονται σε ό,τι έχουν και φυσικά είναι αργοκίνητα καράβια, ειδικά σε θέματα δέσμευσης.
Καθισμένη δίπλα του: δεν χρειάζεται να κάθεστε απέναντι λες και θέλετε να πολεμήσετε. Πλάι πλάι η αγάπη κυλάει κι εκείνος θα σε νιώσει υποσυνείδητα σύμμαχο κι όχι αντίπαλο στην κουβέντα. Άλλωστε, δεν έχετε τίποτα να μοιράζετε! Τουναντίον!
Με χιούμορ: μίλησέ του απλά, από καρδιάς κι όχι με σοβαρό τόνο λες και θα λύσετε το μεσανατολικό. Βάλε χιούμορ και φαντασία και τα λόγια θα σου έρθουν φυσικά. Το τι θα πεις, έχει να κάνει με την δική σας μοναδική σχέση. Εδώ συμβουλές δεν μπορούμε να σου δώσουμε. Ο κανόνας είναι ένας και απλός. Μιλάμε πάντα θετικά. Δηλαδή, συζητάμε αυτά που θέλουμε κι όχι αυτά που δεν έχουμε κάνει. Πχ: Θέλω να μαγαπάς, ΟΧΙ γιατί δεν μαγαπάς;
Να θυμάσαι:
Κάθε άνθρωπος έχει τα κουμπιά του: ξέρεις τι του αρέσει και πως του αρέσει να του φέρονται και την ανάλογη τακτική πρέπει να ακολουθήσεις.
Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για την αρνητική εξέλιξη: μπορεί να ακούσεις αυτό που δεν θέλεις, πως ο άλλος δεν θέλει να προχωρήσει, πως είστε χαλαρά μαζί κι όπου πάει. Είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο; Ποιό είναι το πλάνο βήτα σου, ειδικά αν δεν θέλεις να χωρίσετε;
Μην μιλάς με τελεσίγραφα: άλλο πράγμα είναι το να θέτεις τα δικά σου προσωπικά όρια και άλλο πράγμα να του μιλάς με τελεσίγραφα. Από αντίδραση και μόνο θα τα εξαντλήσει.
Πηγή: womenonly.gr