Πολύ γρήγορα διαβάστε πως να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά μετά τα 40

0

Αν έχετε περάσει τα 40 αλλά θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά βλέπετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Ο μεταβολισμός τώρα είναι πιο αργός και αυτό επηρεάζει το σωματικό μας βάρος. Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε κιλά μετά τα 40 και δυσκολεύστε οι ειδικοί σας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές.

Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε να χάσετε βάρος τώρα.  Εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια βάρους μετά από 40, το έχουν πάρει απόφαση και θέλουν πραγματικά να το κάνουν. Πρέπει να είστε έτοιμοι ψυχολογικά για να μπορέσετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Κι αφού το αποφασίσατε 

Θυμηθείτε τους κανόνες απώλειας βάρους.  

Κανόνας 1: Μειώστε τις μερίδες Δεν έχει σημασία εάν τρώτε κοτόπουλο ή ζυμαρικά, εάν δεν αλλάξετε την ποσότητα δε θα χάσετε κιλά. Οι ανάγκες σε θερμίδες του καθενός είναι διαφορετικές, αλλά γενικά, μια γυναίκα που καταναλώνει 2.000 θερμίδες ημερησίως θα πρέπει να αποσκοπεί στην περικοπή 400 έως 500 θερμίδων.

Κανόνας 2: Προσπαθήστε να χάνετε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα. Η  αργή και σταθερή προσέγγιση είναι πραγματικά βιώσιμη, αφού έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες λαμβάνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. 

Κανόνας 3: Μην παραλείπετε γεύματα.  Όταν παραλείψετε το πρωινό ή το δείπνο, πεινάτε περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε στην υπερκατανάλωση τροφής και να παίρνετε κιλά.

Σε έναν τέλειο κόσμο, κάθε γεύμα και σνακ πρέπει να έχουν:

Λαχανικά ή φρούτα : Γεμίστε το μισό πιάτο σας με αυτά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, αυξάνοντας τον κορεσμό χωρίς να αποδίδουν πολλές θερμίδες.

Άπαχη πρωτεΐνη: Το ένα τέταρτο του πιάτου σας θα πρέπει να έχει μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης, όπως αυγά,  κοτόπουλο, ψάρια.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Το άλλο τέταρτο πρέπει να έχει μια μερίδα σύνθετων υδατανθράκων όπως φασόλια, φρέσκα φρούτα, αμυλώδη λαχανικά.

Και φυσικά μην παραλείπετε τα καλά λιπαρά: Τα υγιή λίπη βοηθάνε την προσπάθεια απώλειας βάρους, γι αυτό και είναι σημαντικό να τα εντάξετε στη διατροφή σας, χωρίς φυσικά να καταφεύγετε σε υπερβολές.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *